Naar hoofdinhoud Naar footer

Onderzoek eenzaamheid onder mensen met licht verstandelijke beperking gehonoreerd

Mensen met een licht verstandelijke beperking ervaren meer eenzaamheid dan mensen zonder deze beperking. Hierover start dit jaar onderzoeksproject COLLELO met steun van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Eén van de onderzoekers binnen het COLLELO-project is Tamara Bouwman van kennisorganisatie Vilans. ‘In het project COLLELO werkt de Universiteit Leiden samen met de Universiteit voor Humanistiek, de Erasmus Universiteit Rotterdam, de PthU, Hogeschool Windesheim en andere kennispartners zoals LFB, Movisie, Vilans en zorginstellingen. Belangrijk onderdeel van het project is dat er een (online) leergemeenschap ingericht wordt rond dit grote maatschappelijke probleem van eenzaamheid bij mensen met een licht verstandelijke beperking. Het gaat om een project waarin onderzoekers uit de sociale- en geesteswetenschappen samenwerken met mensen met een licht verstandelijke beperking en hun (in)formele netwerken. De afkorting COLLELO staat voor COLlaborative LEarning from LOneliness. A transdisciplinary approach to understand and reduce loneliness together with people with mild intellectual disabilities.’

Nationale Wetenschapsagenda

COLLELO is een van de vijf projecten die gehonoreerd is binnen het programma Eenzaamheid van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De Nationale Wetenschapsagenda is tot stand gekomen met inbreng van burgers en wetenschappers. Zie de website van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor meer informatie over de andere projecten.

Deel deze pagina via:

Contactpersoon