Naar hoofdinhoud Naar footer

Subsidie mogelijk voor interventies in gehandicaptenzorg

Onderzoeksorganisatie ZonMw doet een oproep aan gehandicaptenzorgorganisaties die bepaalde zorghandelingen of interventies willen laten erkennen. Bedenkers van interventies gericht op de kwaliteit van zorg voor en de kwaliteit van leven van mensen met een verstandelijke beperking in de langdurige zorg, kunnen een subsidieaanvraag indienen.

Op het juiste moment het juiste doen op de juiste manier. Daar draait het om in de langdurende zorg. Dat verhoogt de kwaliteit en vermindert de kosten. Maar hoe weet je wat juist is? Wat werkt en wat niet? In de gehandicaptenzorg en ouderenzorg zijn veel goede interventies ontwikkeld. Toch zijn ze voor andere professionals vaak moeilijk te vinden en te vergelijken. Zoek je een geschikte interventie, dan kun je daarvoor de Databank erkende interventies raadplegen.

Doel

Het doel van de nieuwe subsidieoproep is om met de subsidie de benodigde documenten op te leveren die nodig zijn om de interventie voor te kunnen leggen aan de erkenningscommissie van de Databank erkende interventies in de langdurige gehandicaptenzorg. Het gaat dan om een Nederlandstalige handleiding, een procesevaluatie en een werkblad met interventiebeschrijving.

Deel deze pagina via:

Contactpersoon