Naar hoofdinhoud Naar footer

Terugkijken introductiewebinar over datagedreven zorg

Op maandag 5 juli 2021 organiseerde Vilans de introductiebijeenkomst ‘Zinvol aan de slag met datagedreven zorg’. Datagedreven zorg lijkt soms een ver-van-mijn-bed-show, maar zoals in deze bijeenkomst is te zien aan de praktijkvoorbeelden zijn data en AI nu óók al onderdeel van de dagelijkse zorgpraktijk.

YouTube video thumbnail

Als Vilans verzamelen en verspreiden we kennis op gebied van data- en AI toepassingen in de langdurende primaire zorg. We hebben daarbij nadrukkelijk oog voor kansen én uitdagingen. Samen met, en op basis van voorbeelden uit de praktijk willen we leren wat werkt. In deze bijeenkomst spraken vier gastsprekers vanuit Amstelring, ZZG zorggroep, Zorg in Oktober en het Care Innovation Center West-Brabant over hoe zij toepassingen van data en AI (artificiële intelligentie) ontwikkelen en inzetten in hun praktijk.

Bekijk de opname terug

Wilt u daarnaast meer weten over datagedreven zorg? Bezoek dan onze projectpagina.

Samenwerken aan zinvolle én verantwoorde datagedreven zorg

Tijdens deze bijeenkomst hebben we laten zien dat datagedreven zorg naast kansen ook praktische, ethische en sociale uitdagingen met zich meebrengt. Of je nu een zorgbestuurder, innovatie- of kwaliteitsmedewerker, data-analist, zorgverlener of cliënt bent, iedereen heeft invloed op de zinvolle en verantwoorde toepassing van data en AI.  

Met deze bijeenkomst wilden we vooral inspireren en aanzetten tot nadenken. Maar we deden ook een oproep tot samenwerking tussen zorgorganisaties. Om te leren van elkaars voorbeelden en werkwijzen, en om datagedreven zorg samen naar een hoger niveau te tillen. Voor belanghebbenden vanuit zorgorganisaties organiseert Vilans daarom een werkplaats, bestaande uit verschillende bijeenkomsten in het najaar. Tijdens de werkplaats grijpen we verschillende vraagstukken en voorbeelden van datagedreven zorg aan om gezamenlijk kennis uit te wisselen en na te denken over nieuwe oplossingen.

De eerste bijeenkomst is op 16 september. Interesse? Meld u dan aan nú aan.
Let op: Deze werkplaats is uitsluitend bedoeld voor medewerkers vanuit zorgorganisaties.

Deel deze pagina via: