Naar hoofdinhoud Naar footer

Verdien 10 accreditatiepunten met afronding Wzd-wijzer

Leden van het Kwaliteitsregister V&V van beroepsvereniging V&VN komen na afronding van de Wzd-wijzer in aanmerking voor 10 accreditatiepunten. Door de opdrachten in de Wzd-wijzer uit te voeren, sta je met je team stil bij zorg en dwang en kijk je gezamenlijk of er alternatieven zijn. Zo bespreek, herken én voorkom je als team onvrijwillige zorg.

Hoe werkt de Wzd-wijzer?

  • Vorm met een aantal collega’s een team. Kies daarna een ‘organisator’ die jullie aanmelden via wzdwijzer.nl. Je krijgt een aantal handige tips en je wordt geholpen met de voorbereidingen.
  • De organisator bereidt de opdrachten voor. En plant een moment in met het team om gezamenlijk aan deze opdrachten te werken.
  • Misschien zijn er routines in je werk geslopen, waardoor je je niet realiseert dat het anders kan. In de teamopdrachten ontdek je wat onvrijwillige zorg is en leer je afwegingen te maken in de praktijk. Samen staan we stil bij zorg en dwang.

Aanvragen accreditatiepunten

Als je met je team alle opdrachten hebt doorlopen, krijg je in het systeem toegang tot het aanvraagformulier ‘accreditatiepunten’. Vul dit formulier volledig in en verstuur het naar het opgegeven mailadres. Vilans stuurt het formulier door naar de V&VN, zodat de punten bijgeschreven worden bij de betreffende collega’s.

Overige deskundigheidsbevorderende activiteit (ODA)

Niet alle opdrachten doorlopen? Of zijn er collega’s die niet lid zijn van het Kwaliteitsregister V&V? Schrijf dan punten in je ODA. De opdrachten van de Wzd-wijzer zijn gebaseerd op het principe intercollegiale toetsing en vergroten dus de deskundigheid en professionaliteit van je collega's op het gebied van (on)vrijwillige zorg en de Wet zorg en dwang.

Deel deze pagina via: