Naar hoofdinhoud Naar footer

Zorgkantoren publiceren eerste lijst succesvolle initiatieven digitale zorg

Zorgkantoren hebben samen met ZN en Vilans een eerste lijst van succesvolle initiatieven samengesteld op basis van het zorgtransformatiemodel. ‘Het zijn succesvolle initiatieven die in de praktijk positieve effecten laten zien’, zo schrijft het zorgkantoor van Zilveren Kruis.

Door Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en zorgkantoren is samen met Vilans en in contact met een aantal zorgaanbieders, een eerste aanzet gedaan om inzicht te krijgen in de effecten en impact van het gebruik van technologieën in de langdurige zorg. Dit is met behulp van het Zorgtransformatiemodel van het Kenniscentrum Digitale Zorg (KCDZ) van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) opgepakt.

Innovaties

Zilveren Kruis schrijft: 'Samen met het zorgveld werken we eraan om de langdurige zorg voor iedereen die dit nodig heeft toegankelijk en betaalbaar te houden. Dat vraagt om een andere kijk op inzet van zorg. Eén van de focuspunten om daar te komen is innovatie. Met innovatie (digitaal en niet-digitaal) kunnen we onze zorg slimmer en efficiënter inrichten, de zelfredzaamheid van cliënten vergroten en druk op het personeel verminderen. Innovaties zijn zowel in de thuissituatie als in de intramurale setting van grote toegevoegde waarde.'

Lijst

Een voorbeeld van een innovatie die op de lijst staat is Hybride (In)continentiezorg. De complete lijst met innovaties is op verschillende plaatsen te vinden, zoals de sites van Zorgverzekeraars Nederland, Vindplaats.nu en op de Kennisbank Digitale Zorg.

Deel deze pagina via:

Contactpersoon