Naar hoofdinhoud Naar footer

Handen ineen voor Zorgvernieuwing in Versnelling

De ouderen- en thuiszorg in Nederland staat voor een enorme uitdaging. De productiviteit van zorgmedewerkers moet de komende jaren meer dan verdubbelen om aan de toenemende zorgvraag als gevolg van de vergrijzing te kunnen voldoen. Tegelijkertijd moet de kwaliteit van leven van ouderen en het werkplezier van zorgprofessionals op peil blijven.

Innoveren en de inzet van digitale zorg is één van de strategieën waar op wordt ingezet, maar met de bestaande innovaties en de snelheid waarmee deze worden opgeschaald, gaan we het niet redden. Er moet een versnelling komen om de ouderen- en thuiszorg te vernieuwen, echt anders werken. Op het gebied van digitale zorg hebben initiatiefnemers ActiZ, AlzheimerNL, Vilans, WDTM, ZN en Zorgthuis NL met steun van het Ministerie van VWS de handen ineen geslagen om te versnellen. In het Actieplan Zorgvernieuwing in Versnelling zijn 8 doelen opgesteld om in de ouderen- en thuiszorg zo innovatief en digitaal mogelijk te werken. Onder het motto ‘Juiste zorg op de juiste plek, zelf als het kan, thuis als het kan. Met gebruik van digitale middelen, digitaal als het kan.’

Initiatieven

Vanuit verschillende programma’s van het Ministerie maar ook vanuit verschillende initiatieven in het veld zoals de Kennisbank Digitale Zorg, Anders Werken in de Zorg, de Technologie & Zorg Academie (TZA), het Platform Digitale en Hybride Zorg i.o. (voorheen: Kenniscentrum Digitale Zorg) en de Vliegwielcoalitie wordt volop ingezet sneller gebruik te maken van digitale mogelijkheden. De initiatiefnemers van het Actieplan zetten de versnelling in om bestaande initiatieven met elkaar te verbinden en ervaringen en kennis te delen want alleen samen kunnen we versnellen.  

Doe mee

Sta jij ook achter de doelen van het Actieplan of heb jij een activiteit die aansluit bij de doelen? Wij nodigen je uit om met ons naar een hogere versnelling te gaan.

Deel deze pagina via:

Contactpersoon