Naar hoofdinhoud

Podcastserie over werkplezier en werkgeluk in de verpleeghuiszorg

Wat maakt dat jij als zorgmedewerker een leuke dag hebt op je werk? Hoe kun je als zorgorganisatie bijdragen aan meer werkplezier en zo medewerkers behouden voor jouw organisatie? In drie podcasts gaan kennismanagers Diana Kole en Noëlle Sant van Waardigheid en trots, in gesprek over werkplezier en werkgeluk met inspirerende mensen uit de verpleeghuiszorg.

Werkplezier en werkgeluk volgens zorgondernemer Monique Muselaers

Monique Muselaers is zorgondernemer en samen met haar zus eigenaar van twee kleinschalige wooninitiatieven voor mensen met dementie. De Muzelaar in Alphen aan de Rijn en De Lindelaer in Maarn. Daarnaast is zij voorzitter van de coöperatie Kwaliteit@ - Welzijn in de Zorg.  Zij noemt onder andere intrinsieke motivatie, aandacht voor elkaar, ruimte en waardering voor medewerkers als belangrijke ingrediënten voor werken met plezier.

‘Bij werkgeluk denk ik aan het volledig vergeten van de tijd. Dan concentreer ik me op de mensen en op wat ik mag doen.’

Werkplezier en werkgeluk volgens leerling-verpleegkundige Andrea Coats

Andrea Coats is een zeer gedreven leerling-verpleegkundige bij Aafje in Rotterdam. Ze heeft inmiddels 32 jaar werkervaring in verschillende takken binnen de zorg. Bij Aafje is ze gestart op de ontwikkelafdeling en daar heeft ze zich via de Aafje Academie verder kunnen ontwikkelen. De ruimte die zij ervaart om zich te blijven ontwikkelen en de goede samenwerking binnen het team, zijn volgens Coats voorwaarden voor het werkplezier dat zij ervaart.

‘Nieuwe vaardigheden blijven leren en steeds weer andere dingen doen, dat houdt het leuk.’

Werkplezier en werkgeluk volgens locatiemanager Rianne Franken

Rianne Franken heeft ruimte ervaring binnen de verpleeghuiszorg. Ze startte haar loopbaan bij tanteLouise als verpleegkundige en groeide door naar teamleider, assistent locatiemanager en is nu manager van locatie Hof van Nassau waar zo’n 160 zorgprofessionals werken. Ze bleef naast haar werk doorleren en volgde de opleidingen Management in de zorg en Werkgelukdeskundige. Franken vertelt hoe ze op haar locatie de verschillende elementen van werkgeluk in de praktijk brengt. Bijvoorbeeld door aandacht voor ‘flow’ en ‘fun and friendship’ binnen de teams.

‘Ik sta niet meer met mijn handen aan het bed, maar ik kan er wel voor zorgen dat de zorg goed georganiseerd is en dat ik veranderingen doorvoer waar de zorg beter van wordt.’

Bron

Waardigheid en trots

Deel deze pagina via:

Contactpersonen