Naar hoofdinhoud Naar footer

Video's - Leren en verbeteren in de ouderenzorg

Gepubliceerd op: 25-04-2022

Een zorgmedewerker heeft in de praktijk te maken met een zorgvraag die voortdurend verandert. En kennis die zich razendsnel ontwikkelt. Om in te kunnen spelen op deze continue veranderingen is het noodzakelijk dat medewerkers blijven leren tijdens hun werkende leven. In deze videoreeks vertellen experts hoe leren en verbeteren vanzelfsprekend kunnen worden gemaakt voor medewerkers in de ouderenzorg.

YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail

De experts zijn: 

  • Irene Muller-Schoof: Onderzoeker bij Academische Werkplaats Ouderen Tranzo, Tilburg University, ZonMw-project ‘Op weg naar mensgerichte verpleeghuiszorg: scholing als brug tussen wetenschap en praktijk’
  • Judith Meijers: Onderzoeker Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg, beleidsadviseur Zuyderland, Learning Innovation Nurses Climate‘ (LINC) project (samenwerking tussen AWO-L en ZonMw) 
  • Robbert Gobbens: Lector Gezondheid en Welzijn van Kwetsbare Ouderen, Hogeschool Inholland en Zonnehuisgroep Amstelland
  • Clariska van Biessum: Promovendus ‘Lerende organisaties in de verpleeghuiszorg’, Vilans 
  • Lex Tabak: Gedragskundige en coach, Waardigheid en Trots op locatie 
  • Marloes Keulemans: Adviseur Leren & Ontwikkelen, Vilans

Leren en verbeteren in de ouderenzorg in kaart gebracht

Hoe kan leren en verbeteren vanzelfsprekend worden gemaakt voor medewerkers in de ouderenzorg? Hoe creëer je een goed leerklimaat binnen zorgorganisaties in de ouderenzorg? Hoe ontwikkel en behoud je een cultuur waarin continu wordt gewerkt aan kwaliteitsverbetering?

Met die vragen worstelen veel zorgorganisaties, zo bleek uit een onderzoek van Vilans naar kennisvragen in de langdurige zorg. Wat zijn knelpunten? Welke kennis over leren en verbeteren is al beschikbaar? En wat zou moeten worden onderzocht? Vilans bracht dat in kaart in de publicatie ‘Leren en verbeteren in de ouderenzorg’.

In drie artikelen worden de uitkomsten samengevat:

Benieuwd naar het hele rapport? Download het onderzoeksrapport hieronder bij 'Downloads'.

Downloads

Deel deze pagina via: