Bijeenkomst - Vooroordelen en racisme in de zorg

28 september, van 10.00-12.00 uur
Online

Diversiteit, vooroordelen en racisme staan ook in de zorg hoog op de agenda. Veel organisaties worstelen met deze thema’s of zijn bezig er werk van te maken. Speciaal voor organisaties die hier ook mee aan de slag willen organiseert Vilans deze digitale sensemaking bijeenkomst. Doe u mee?

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
28 september, van 10.00-12.00 uur
Waar:
Online
Voor wie:
Zorgprofessionals in de langdurende zorg
Kosten:
Gratis

Tijdens deze bijeenkomst gaan we met een divers gezelschap aan de slag. We delen kennis met elkaar en ontwikkelen samen hulpmiddelen die helpen dit thema bespreekbaar te maken. Het doel is om met elkaar in gesprek te gaan over wat we kunnen leren van ervaringen binnen en buiten de (langdurende) zorg, en bekijken wat dit kan betekenen voor de praktijk van de langdurende zorg. Op die manier maken we kennis en instrumenten zo passend en toegankelijk mogelijk voor de zorgsector. 
 
Dit doen we met een divers gezelschap van medewerkers in de zorg, initiatiefnemers vanuit Vilans, Movisie, Pharos, en de Anne Frank Stichting. We zijn op zoek naar mensen die in de langdurende zorg werken en situaties meegemaakt hebben waarin vooroordelen of discriminatie een rol speelden. Herkent u zich hierin en wilt u meewerken aan het ontwikkelen van oplossingen? Meld u dan aan!

Let op: We hebben een maximum aantal deelnemers vanwege de online setting. Wees er dus snel bij! 

Meer informatie? Neem contact op met:

MariekeSenior adviseur
Marieke
Sterenborg
Senior adviseur m.sterenborg@vilans.nl
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl