Naar hoofdinhoud Naar footer

Aan de slag met sociale netwerken

Netwerkgericht werken kan op vele manieren. Hoe begin je en wat levert het op? De publicatie 'Aan de slag met sociale netwerken' helpt je op weg en maakt je wegwijs in de 44 meest bekende instrumenten en methoden.

Aandacht voor de relaties van cliënten verbetert de kwaliteit van zorg en ondersteuning. Het verlegt de focus van ziekte of gebrek, en de technische behandeling ervan, naar de mens en zijn omgeving. Netwerkgericht werken kan op vele manieren. De keuze aan instrumenten en methoden is groot.

Wegwijs

De wegwijzer 'Aan de slag met sociale netwerken' start met acht instrumenten waarmee je het sociale netwerk van je cliënten in kaart kunt brengen. Maar daarmee alleen ben je er niet… Daarna kun je aan de slag. Hoe? Kies uit 36 methoden om het sociale netwerk te versterken. Deze zijn in handige rubrieken ingedeeld, zodat je snel en gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt. En voor wie nog meer wil weten: achter in de wegwijzer staat meer informatie over waar je nog meer aan zou kunnen denken bij het werken met sociale netwerken.

Voor wie?

De wegwijzer van Vilans, ActiZ en Movisie is bedoeld voor alle professionals in zorg én welzijn. Professionals uit deze twee sectoren werken steeds meer samen met cliënten en hun sociale netwerk. Gedeelde kennis over methoden en instrumenten is dan natuurlijk handig. Over en weer kunnen we van elkaars werkwijzen iets opsteken. Zo leren we elkaars taal en werkwijzen snel beter kennen!

Publicatiedatum

01-03-2014

Downloads

Deel deze pagina via:

Auteur(s)

Soort

Richtlijn

Taal

Nederlands

Auteur

Wilco Kruijswijk, Mieke van der Veer, Cora Brink, Willy Calis, Jan Willem van de Maat, Inge Redeker