Naar hoofdinhoud Naar footer

Evaluatiekaarten - Zinvol uitproberen

Gepubliceerd op: 01-01-2018

Als het goed is, bent u gestart met het zinvol uitproberen van een technologie op basis van behoeftes die er spelen in de praktijk.

Zie ook onze productpagina: ‘Breng de behoefte in kaart bij (nieuwe) technologie’. Daarna heeft u vastgelegd wat u wilt onderzoeken met behulp van de evaluatieposter.

Focus op thema’s

De kracht van Zinvol uitproberen is daarnaast om in kleine stappen te onderzoeken of een technologie past bij een behoefte in de organisatie. Het is een valkuil om in één pilot alles te willen onderzoeken, Hierdoor wordt de pilot te groot en te complex. Voer in plaats daarvan het experiment in kleine stappen uit. Wij hebben een aantal thema’s (zie afbeelding) in kaart gebracht  waarop u zich kunt richten bij het zinvol uitproberen van (nieuwe) technologie. Kies voor een focus op ‘Functioneel’, ‘In gebruik’, ‘Betrokken’, ‘Leverancier’, ‘Communicatie’, ‘Organisatie’ en of ‘Omgeving’. 

Maximaal 3 thema’s

Kies per keer maximaal 3 thema’s om te kijken of de technologie past bij het beoogde doel en de behoefte. Blijkt dit zo te zijn? Dan gaat u door met de volgende thema’s. Leg uw ervaringen vast op de evaluatieposter.

Mislukken mag

Vergeet bij het experimenteren niet dat een pilot mag mislukken. Eigenlijk bestaat mislukking niet. Het feit dat iets niet werkt zoals beoogd, geeft u immers de kennis die u kan gebruiken voor het vervolg.

Downloads

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Soort

Werkboek

Taal

Nederlands

Auteur

Lotte Cornelisse, Sandra Suijkerbuijk

Programma's / projecten

Zinvol Uitproberen van technologie