Naar hoofdinhoud Naar footer

Hoe gaat u om met persoonlijke hygiëne?

Weet u nog wat aan kleding en uiterlijk belangrijk is om hygiënisch te werken? Zoals het afdoen van sieraden, korte mouwen, korte nagels en kleding die op 40 graden wasbaar is? Staat u er in uw team vaak genoeg bij stil? Om het gesprek over persoonlijke hygiëne te starten heeft Zorg voor Beter dit handige hulpmiddel gemaakt.

Hoe gebruikt u de poster over persoonlijke hygiëne?

Gebruik dit snelle hulpmiddel met uw team:

  1. Print de poster uit.
  2. Elk teamlid brengt bij één ander teamlid de persoonlijke hygiëne in kaart. Neem hiervoor in totaal 3 minuten.
  3. Als bij iedereen de persoonlijke hygiëne in beeld is gebracht, voert u met elkaar een kort gesprek over de punten die nog aandacht vragen. Een instructie staat op pagina 2 van de poster.

Het hulpmiddel 'Persoonlijke hygiëne in beeld' is ontwikkeld in én samen met mensen uit de praktijk van de intramurale zorg voor het programma 'Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen'. Meer materialen vindt u via resistentiepreventie.nl.

Hygiënisch werken doet u niet alleen

Zoals u weet kan hygiënisch werken infecties bij kwetsbare ouderen voorkomen. Betere hygiëne is een van de hoofdlijnen van de aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen. Als u hygiënisch werkt en de rest van uw team niet, blijven de bacteriën op uw afdeling zich erg prettig voelen. Dus ga met elkaar in gesprek en ontdek hoe u dingen kunt verbeteren. Samen maakt u hier afspraken over. Zo zorgt u ervoor dat infecties geen kans meer krijgen. En dat is teamwork.

Publicatiedatum

01-01-2018

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Werkboek

Taal

Nederlands

Auteur

Elsbeth Zielman

Programma's / projecten

Antibioticaresistentie (ABR) in verpleeghuizen