Naar hoofdinhoud Naar footer

Artikel ‘Investeren in zorgtechnologie vraagt om de juiste focus’

Gepubliceerd op: 17-06-2024

Het belangrijkste doel van de inzet van zorgtechnologie is versterking van de eigen regie en de zelfredzaamheid van de cliënt. En níet het realiseren van een arbeids- en kostenbesparing, hoewel daar vaak veel nadruk op ligt in discussies over zorgtechnologie.

Soms lijkt dat als tegenstelling gezien te worden: je moet kiezen tussen eigen regie en kostenoverwegingen. Maar dat is een schijntegenstelling, want als de zelfredzaamheid voor de cliënt vooropstaat, dan zijn arbeids- en kostenbesparingen het logische gevolg. Vanuit het programma Innovatie-impuls Gehandicaptensector 2 (IIG-2) – uitgevoerd door Vilans en Academy Het Dorp -  leggen we de nadruk in ons werk en onze communicatie dan ook juist op het kwaliteitsargument voor de introductie van zorgtechnologie.

Meer weten? Zorgbestuurder Peter van Wijk, programmaleider Nils van de Reijt (Vilans) en adviseur Simone Heilijgers (Vilans) vertellen er meer over in de nieuwste editie van ICT&Health. Lees hier het artikel ‘Investeren in zorgtechnologie vraagt om de juiste focus’, of – als je geen abonnement hebt - download hieronder het hele artikel in PDF.

Downloads

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Soort

Achtergrond

Auteur

Nils van de Reijt

Programma's / projecten

Innovatie-impuls