Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisdossier - VN-verdrag rechten van mensen met beperkingen

Nederland heeft het ‘VN-verdrag rechten van mensen met beperkingen’ dit jaar geratificeerd (bekrachtigd). Wij hebben een kennisdossier over het VN-verdrag gemaakt voor het programma Aandacht voor iedereen.

Naast de landelijke overheid zijn ook gemeenten, werkgevers, Wmo-raden, lokale belangenorganisaties en burgergroepen verplicht om te werken aan een inclusieve samenleving.

VN-verdrag in praktijk brengen

In het dossier leest u hoe gemeenten, Wmo-raden en lokale belangenorganisaties het VN-verdrag toepassen. We laten de samenhang met andere (decentrale) wet- en regelgeving zien. Verder bevat het suggesties, tips, voorbeelden en links naar handige websites om het VN-verdrag lokaal in de praktijk te brengen.

De Verenigde Naties heeft al in 2006 het ‘VN-verdrag rechten van mensen met beperkingen’ aangenomen. Hierin zijn de rechten van mensen met een beperking op verschillende levensterreinen vastgelegd. Uitgangspunt is dat mensen met een beperking volwaardig mee kunnen doen in de samenleving en niet gediscrimineerd worden.

Publicatiedatum

01-07-2016

Downloads

Deel deze pagina via:

Auteur(s)

Soort

Kennisbundel

Taal

Nederlands

Auteur

Inge Redeker, Judith van Lier