Naar hoofdinhoud

Leren omgaan met levensvragen (DVD)

Ouderen hebben zoals iedereen levensvragen. Ze ervaren wel of geen zin in hun dagelijks leven en er komen stukken uit hun verleden boven waar ze mee moeten omgaan. Zorgverleners weten uit ervaring maar al te goed dat aandacht voor deze levensvragen essentieel is voor goede zorg. Deze dvd is door het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen in samenwerking met Vereniging Het Zonnehuis gemaakt om verzorgenden en vrijwilligers te leren hoe zij met levensvragen kunnen omgaan.

Met medewerking van het Toetstheater kwamen scènes tot stand waarin verzorgenden of vrijwilligers in contact komen met ouderen over levensvragen. De dvd is bedoeld voor trainers en medewerkers die een taak hebben in het ondersteunen van verzorgenden en vrijwilligers bij het omgaan met cliënten (zoals geestelijk verzorgers, activiteitenbegeleiders, psychologen, teamleiders en vrijwilligerscoördinatoren) en om te gebruiken bij deskundigheidsbevordering van (leerling)verzorgenden en vrijwilligers.

De dvd biedt veel waardevolle praktijkvoorbeelden die in tal van bijeenkomsten als illustratie van bepaalde thema's kunnen dienen. Denk hierbij aan scholing over levensvragen, zingeving of spiritualiteit en ook aan scholing over communicatie, bejegening en sociale vaardigheden. In de brochure bij de dvd staat een uitgebreide toelichting op de inhoud van de scènes en vragen die hierbij gesteld kunnen worden.

Publicatiedatum

01-01-2010

Auteur

C. Begemann, M. Cuijpers, W. van Lier, M. Vermaas

Prijs

€ 17,00

Deel via

Soort

Lesmateriaal

Type

DVD

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Vilans

ISBN

9789088390890

Druk/editie

1