Naar hoofdinhoud Naar footer

Rapport Regeldruk in de langdurige zorg - boosdoeners blootgelegd

Gepubliceerd op: 01-06-2020

Het schrappen van regels is niet genoeg om administratieve lasten in de langdurige zorg blijvend te verminderen. Om regeldruk duurzaam aan te pakken moeten we naar de dieperliggende oorzaken kijken. In het rapport ‘Regeldruk in de langdurige zorg - de boosdoeners blootgelegd’ leggen we 5 oorzaken van regeldruk bloot in de verpleeghuiszorg, wijkverpleging en gehandicaptenzorg.

Richting voor duurzame oplossingen

Iedere oorzaak of combinatie van oorzaken vraagt om een eigen aanpak om de regeldruk blijvend te verminderen. Daar ligt een opdracht voor de zorgprofessional, maar zeker ook voor bestuurders, stafafdelingen en regelgevende en controlerende partijen.

Dit onderzoek biedt inzicht in het probleem en geeft ook richting om toe te werken naar duurzame oplossingen voor de regeldruk. Oplossingen die ervoor zorgen dat zorgmedewerkers hun tijd vooral kunnen besteden aan het geven van veilige en persoonsgerichte zorg. Binnen een zorglandschap waarin de professionaliteit van de zorgmedewerker, kwaliteit en vertrouwen centraal staan.

Dit rapport is geschreven in het kader van het programma [Ont]Regel de Langdurige Zorg.

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Richtlijn

Taal

Nederlands

Prijs

Gratis

Programma's / projecten

[Ont]Regel de Langdurige Zorg (ORLDZ)