Naar hoofdinhoud

Richtlijn zelfmanagement van patiënten met COPD in de huisartsenpraktijk

De ‘Richtlijn zelfmanagement van patiënten met COPD in de huisartspraktijk’ geeft praktijkverpleegkundigen en andere zorgverleners handvatten voor de communicatie met patiënten. Voor zelfmanagement is het van belang dat patiënten zich gehoord voelen en dat zorgverleners hen stimuleren, coachen en soms zelf uitdagen om te komen tot gedragsverandering. Dat gaat niet vanzelf. Het vraagt oefening, ervaring en goede gesprekstechnieken.

Wilt u weten wat u kunt doen om het zelfmanagement, de motivatie en de self-efficacy van uw patiënten te vergroten? Wilt u uw begeleiding beter afstemmen op de veranderingsbereidheid van uw patiënten? Wilt u de inzet van het individueel zorgplan aan laten sluiten op dat wat in het leven van uw patiënten écht belangrijk is?  Naast een heldere beschrijving van de kernbegrippen (samenwerking, ernst van COPD, veranderingsbereidheid, begeleidingsmogelijkheden en competenties), geeft dit boek praktische voorbeelden van gesprekken.

Deze voorbeelden zijn gebaseerd op de uitgangspunten van motiverende gespreksvoering. Deze herziene versie (september 2012) is geüpdate op basis van de Zorgstandaard COPD en biedt als aanvulling op eerdere uitgaven meer informatie over het toepassen van de richtlijn in de praktijk en het werken met individuele zorgplannen.

Publicatiedatum

01-01-2012

Auteur

A. Pool, J. Schumacher, M. te Lintel Hekkert, J. Engels, M. Rebel

Prijs

€ 21,00

Deel via

Soort

Richtlijn

Type

Boek

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Vilans

ISBN

9789088390241

Druk/editie

4

Pagina's

108

Bestellen

Naar de webwinkel