Naar hoofdinhoud

Kennisinfrastructuur Langdurige Zorg

Praktijk en wetenschap in de langdurige zorg dichter bij elkaar brengen. Dat is het doel van het programma Kennisinfrastructuur Langdurige Zorg. Om cliënten met een langdurige zorgvraag goede zorg te geven moeten zorgverleners beschikken over de juiste kennis. Het programma wil de kennis die er al is nog beter inzichtelijk, vindbaar en toepasbaar maken voor zorgverleners. En zorgverleners nog meer betrekken bij het ontwikkelen en delen van (nieuwe) kennis. Zo werken we aan een cultuur waarin verbinding tussen onderzoek, onderwijs, beleid en praktijk heel logisch is.

Hier maken we ons hard voor

We richten ons op de volgende drie kernactiviteiten:

  1. Kennisvragen verzamelen: We brengen in kaart over welke onderwerpen in de langdurige zorg meer kennis beschikbaar zou moeten zijn en prioriteren deze vragen zodat ze in onderzoeksagenda’s kunnen worden verwerkt. 
  2. Informatie op maat: We onderzoeken hoe informatie op maat kan worden aangeboden en ontwikkelen daarvoor de bijbehorende hulpmiddelen, onder ander op basis van data. 
  3. Kennis delen: We organiseren onder de noemer ‘Zoek het uit’ allerlei activiteiten om praktijk en wetenschap met elkaar in verbinding te brengen en kennis over te brengen. De verslagen van de congressen en webinars uit vorig jaren vind je hier.

Meer weten?

Heb je een vraag over of idee voor (het verbeteren van) de kennisinfrastructuur langdurige zorg? Laat het ons weten! 

Downloads

Producten bij dit project

Er zijn geen producten bij dit project.

Agenda

Er zijn geen agenda-items bij dit project.

Deel deze pagina via:

Onze contactpersonen bij dit project