Naar hoofdinhoud Naar footer

Duurzame zorg

Goede zorg moet ook in de toekomst nog geleverd kunnen worden. Dat is alleen mogelijk met gezonde mensen op een gezonde planeet. Vilans wil zorgaanbieders en professionals ondersteunen bij het waarmaken van hun groene doelen met toegankelijke kennis. Binnen het project Duurzame zorg brengen we de kennisbehoefte in kaart en delen we inzichten en goede voorbeelden over duurzame zorg.

Wat doen we?

Met het project Duurzame zorg brengt Vilans de kennisbehoefte over duurzaamheid van de langdurige zorg in kaart. Welke kennis en praktische hulpmiddelen hebben zorgorganisaties nodig om aan de slag te gaan met verduurzaming (zoals in Green Deal staat). Ook delen we kennis via onze kennispleinen die aansluit bij behoefte.

Green Deal Duurzame Zorg

In de Green Deal Duurzame Zorg staan afspraken die zorgorganisaties, overheden en bedrijven hebben gemaakt over het terugdringen van klimaatverandering. Bijvoorbeeld over circulair en maatschappelijk verantwoord inkopen, het tegengaan van verspilling van grondstoffen, het verminderen van medicijnresten in grondwater en het realiseren van gezonde werk- en leefomgeving.

Kennis over duurzame zorg binnen Vilans

Vilans ontwikkelt en deelt kennis over onderwerpen rond duurzaamheid. Dit doen we in verschillende programma’s en projecten, via onze websites, social media en (online) bijeenkomsten en congressen.  Op de volgende pagina's vind je al kennis en goede voorbeelden over duurzame zorg:

Producten bij dit project

Er zijn geen producten bij dit project.

Deel deze pagina via:

Onze contactpersonen bij dit project