Naar hoofdinhoud Naar footer

Implementatie Zorgstandaard Dementie

In opdracht van en samen met Dementie Netwerk Nederland (DNN) helpen wij regionale dementienetwerken bij het toepassen van de Zorgstandaard Dementie. Dat doen wij door samen met Movisie en DNN vrijwel maandelijks leerbijeenkomsten te organiseren en door kennis over dementie actueel te houden en beschikbaar te stellen.

Over de Zorgstandaard Dementie

Dementie is een voortschrijdende ziekte met verschillende fases. Elke fase heeft zijn eigen kenmerken, vragen en spelers. De Zorgstandaard Dementie beschrijft wat goede zorg en ondersteuning is voor mensen met dementie en hun naasten. Samenhangend, persoonsgericht en integraal. Het programma Implementatie Zorgstandaard Dementie werkt samen met de regionale dementie netwerken in Nederland aan de implementatie van de zorgstandaard. Dit is immers een belangrijk hulpmiddel om op het juiste moment de juiste ondersteuning te kunnen bieden aan mensen met dementie en hun naasten. Dit programma maakt onderdeel uit van de Nationale Dementie-strategie van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en het werkplan wordt aangestuurd door DNN (Dementie Netwerk Nederland).

Wat gaan we doen?

Movisie en Vilans organiseren gedurende het traject verschillende bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen. Het kan gaan om fysieke leerbijeenkomsten (landelijk of regionaal) of webinars. Het doel is om van elkaar te leren en waar mogelijk en nodig zaken te verbeteren en thema’s te agenderen. Netwerken delen informatie en inspireren elkaar met good practises. Dit gebeurt door kennis, ervaringen, tips, praktische handvatten en tools te delen en dementienetwerken, mantelzorgers, mensen met dementie en/of andere partijen uit zorg en welzijn met elkaar te laten uitwisselen en van elkaar te laten leren.

Meer informatie over programma

Start: het programma start in januari 2023 en het loopt 3,5 jaar. Wil je meer weten over de bijeenkomsten? Ga naar de website www.zorgstandaarddementie.nl en bekijk de agenda en/of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Samenwerkingspartner: Dementie Netwerk Nederland (DNN)

In samenwerking met: Dementie Netwerk Nederland, Alzheimer Nederland, Zorgverzekeraars Nederland, Verenso, ActiZ en V&VN

Meer informatie bij: Voor meer informatie, stuur een mail naar info@zorgstandaarddementie.nl

Producten bij dit project

Er zijn geen producten bij dit project.

Tips bij dit project

Er zijn geen tips bij dit project

Agenda

Er zijn geen agenda-items gevonden

Deel deze pagina via:

Onze contactpersonen bij dit project