Naar hoofdinhoud Naar footer

Waardigheid en trots voor de toekomst

Verpleegzorg die ook in de toekomst toegankelijk, bemensbaar, organiseerbaar en van passende kwaliteit is. Dat is het doel van het kennisprogramma ‘Waardigheid en trots voor de toekomst’.

De voorkeuren van ouderen veranderen. Zij willen zo lang mogelijk zelfstandig zijn, regie houden op hun eigen leven, en wonen op een plek waar ze zich thuis voelen. Daarnaast bestaat er een noodzaak voor anders georganiseerde zorg en ondersteuning door vergrijzing, toename van complexere zorgvragen en het groeiend personeelstekort. De ouderenzorg staat dus voor een meer dan stevige uitdaging. Er zijn al veel goede voorbeelden van het anders organiseren van zorg en ondersteuning voor de toekomst. Deze verandering kan en moet versneld worden.

‘Waardigheid en trots voor de toekomst’ helpt om deze verandering waar te kunnen maken, door kennis en goede voorbeelden te delen en organisaties te helpen bij het toepassen van deze kennis. Het kennisprogramma richt zich daarbij op het versterken van het leer- en verandervermogen van de sector, zodat er ook in de toekomst flexibel kan worden ingespeeld op wat nodig is. Zo faciliteert ‘Waardigheid en trots voor de toekomst’ het samen leren, onder andere door lerende netwerken en verdiepingstrajecten. Maar ook ondersteuning op maat is een mogelijkheid voor organisaties.

Op waardigheidentrots.nl, nieuwsbrief, sociale media-kanalen Facebook en LinkedIn en de door ons georganiseerde bijeenkomsten delen we daarnaast kennis en goede voorbeelden uit ‘Waardigheid en trots voor de toekomst’ voor de gehele sector.

Doel: Samen werken aan toekomstbestendige verpleegzorg

Deel deze pagina via: