Naar hoofdinhoud

Dit is Vilans

Vilans is de kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning. We combineren ervaringen met kennis uit onderzoek, en maken daar praktische kennisproducten van die je meteen kunt gebruiken. Zo maakt onze nieuwe kennis de zorg nog beter, en kunnen mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben leven zoals zij dat willen.

Steeds meer mensen hebben zorg nodig. Maar het aantal zorgprofessionals blijft gelijk. Er is vernieuwing nodig in hoe we zorg en ondersteuning organiseren. Vilans ondersteunt deze vernieuwing met de juiste kennis en praktische handvatten, zodat de zorg ook echt anders wordt en blijft.

We verbinden partijen die het beleid maken met organisaties die in de praktijk werken. We werken samen met overheden, zorgorganisaties, onderzoekers, en branche-, beroeps- en belangenverenigingen.

We zorgen ervoor dat kennis over zorg en ondersteuning voor iedereen goed te begrijpen is. We zorgen er ook voor dat je gemakkelijk en snel bij de kennis kunt. Zo kun je er gelijk mee aan het werk. Ook helpen we zorgverleners en andere mensen in zorgorganisaties om de kennis te gebruiken. Als er behoefte is aan meer en nieuwe kennis over een zorgonderwerp doen we onderzoek, en delen we onze inzichten.

Raad van bestuur

Raad van toezicht

  • mw. drs. A.J.J. Buwalda (voorzitter)
  • dhr. prof. dr. M.A.A.J. van den Bosch
  • dhr. drs. R.M. Smit
  • dhr. drs. C.H. Donkervoort
  • mw. mr. dr. M.E. de Bruin

Downloads