Naar hoofdinhoud Naar footer

Ervarea: Aan de slag met dementiezorg en samenwerking mantelzorger #Dementie Lenteweek

Datum/tijd

Dinsdag 09 april 2024 van 10.00 uur tot 11.30 uur

Als zorgverlener liggen nu en in de toekomst steeds meer kansen in de samenwerking met het netwerk van de cliënt met dementie, dat vraagt wel een andere rol van jou. Hoe kunnen we het netwerk in kaart brengen en versterken? Wat heeft een mantelzorger nodig, maar ook wat heb jij als zorgverlener nodig voor een betere samenwerking? Hoe komen we op een goede manier met elkaar in gesprek, wat kunnen we van een mantelzorger wel/niet vragen, en hoe kan hij/zij beter omgaan met de patiënt? Zomaar vragen die jij tegenkomt in jouw dagelijkse werk.

Door een combinatie van theorie en praktijk door middel van theater krijg je veel tips mee die in de praktijk toepasbaar zijn om de samenwerking met de mantelzorger en het netwerk van de cliënt met dementie te verbeteren.

Wanneer

Dinsdag 9 april van 10.00-11.30 uur (online)

Voor wie 

De Dementie Lenteweek is met name bedoeld voor zorgmedewerkers, mantelzorgers, helpenden, gastvrouwen, vrijwilligers(coördinatoren), beleidsadviseurs en andere geïnteresseerden in dementiezorg en -ondersteuning. 

De Dementie Lenteweek 2024

Deze webinar wordt door Ervarea aangeboden en is onderdeel van de Dementie Lenteweek 2024. De Dementie Lenteweek wordt georganiseerd door het Kennisnetwerk Dementie. Dit netwerk bestaat uit de volgende zorgorganisaties: AxionContinu, Pleyade, SZMK, Topaz, WZH en ZHGA. Vilans faciliteert het netwerk en deze lenteweek. Bekijk het hele programma van deze week.

Aanmelden

Via het evenementenportaal 

Let op: Inschrijving verloopt via onze evenemententool, met het verzoek een account aan te maken. Dat doe je eenmalig, om het je nadien makkelijker te maken in te schrijven voor alle Vilans-evenementen. De eerste keer dat je inschrijft kan het tot 2 dagen duren voor je account geactiveerd is. Na activeren krijg je het verzoek de aanmelding te voltooien. Ondervind je problemen tijdens het inschrijven? Mail naar registreren@vilans.nl.

Locatie

Online

Deel deze pagina via: