Naar hoofdinhoud

Infectiepreventie-café: invloed schoonmaak op infectiepreventie

Startdatum

27-10-2022 17:00

Einddatum

27-10-2022 18:00

Hoe maakt u hygiëne en voorkomen van infecties blijvend onderdeel van het dagelijks werk? Hoe werkt iedereen goed mee en blijft dat doen? Daar gaat het over in de infectiepreventie-cafés. Deze keer: de invloed van schoonmaak op infectiepreventie.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 27 oktober 2022
  • Tijdstip: 15.00 – 16.00 uur
  • Waar: online
  • Kosten: kosteloos
  • Aanmelden: meld u aan via deze link. Er kunnen per café maximaal 20 mensen deelnemen. Na inschrijving ontvangt u per e-mail een link voor deelname aan het online café. Neem bij vragen contact op via infozorgvoorbeter@vilans.nl

Voor wie?

Schoonmakers, zorgverleners, deskundigen infectiepreventie, kwaliteits- en beleidsmedewerkers, iedereen die professioneel betrokken is bij infectiepreventie in de VVT.

Op de juiste manier schoonmaken

Infectiepreventie en schoonmaak hebben een haat-liefdeverhouding. Gaat het schoonmaken goed? Dan hebben de schoonmakers een zeer belangrijke rol in het stoppen van de verspreiding van ongewenste micro-organismen. Gaat het schoonmaken niet zo goed? Dan verspreiden de schoonmakers juist ongewenste micro-organismen. Hoe zorgen we ervoor dat we op de juiste manier schoonmaken? Want ook de schoonmaak heeft een belangrijke rol bij het voorkomen van infecties.

In gesprek tijdens infectiepreventie-cafés

Tijdens de infectiepreventie-cafés gaan we met elkaar in gesprek over onderwerpen rondom infectiepreventie en hygiëne. Dat doen we onder leiding van Charlotte Michels, expert infectiepreventie bij Zorg voor Beter en bestuurslid van de Vereniging voor Hygiëne en Infectiepreventie in de Gezondheidszorg. U kunt uw vragen stellen, we delen ervaringen maar ook lastige situaties, en bespreken hoe u daarmee kunt omgaan in de praktijk. Elke keer staat er een nieuw onderwerp centraal.

Ook aan de slag?

Hoe zorgt u ervoor dat hygiëne en voorkomen van infecties blijvend onderdeel wordt van het dagelijks werk? Het project Samen werken aan infectiepreventie ondersteunt organisaties die hiermee worstelen. In het najaar van 2022 is er ruimte voor 25 nieuwe deelnemende organisaties. Wilt u zich aanmelden? Of heeft u nog vragen? Laat het ons weten via het formulier Interesse deelname project Samen werken aan infectiepreventie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Uiteraard hopen we u te verwelkomen als deelnemer.

Type evenement

Online

Aanmelden

Aanmelden