Naar hoofdinhoud

Wzd-café - In contact met familie en naasten

Startdatum

07-06-2022 10:00

Einddatum

07-06-2022 11:00

Kijken naar de persoon is een belangrijk uitgangspunt van de Wet zorg en dwang. Samen kunnen we zorgen dat mensen zoveel als mogelijk leven zoals thuis. Zodat ze een fijne dag hebben en hun geliefden dichtbij hen blijven staan.

Tijdens het Wzd-café ‘In contact met familie en naasten’ op dinsdag 7 juni 2022 van 10:00 tot 11:00 uur kijken we naar de relaties tussen de cliënt, familie en de zorgprofessional. In deze zogenaamde ‘driehoek’ zorg je er samen voor dat iedereen van betekenis kan zijn. Maar wat doe je als je van mening verschilt over wat in het belang is voor jouw cliënt? Bijvoorbeeld als de familie graag vanuit veiligheid de deur op slot wilt en jij als zorgmedewerker streeft naar vrijheid?

In dit Wzd-café nemen we jullie aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden mee. En uiteraard gaan we naar aanleiding van die praktijkvoorbeelden graag met jou het gesprek aan. Als klap op de vuurpijl geven wij nog een aantal handige handvaten die je in de praktijk ondersteunen om de relaties in de driehoek te verstevigen.

Type evenement

Online