Naar hoofdinhoud Naar footer

Digitale zorg centraal in februari

Gepubliceerd op: 06-02-2023

Het thema digitale zorg staat deze maand centraal bij kennisorganisatie Vilans. In verschillende webinars op de Slimme Zorgestafette en onze eigen TechTalks bespreken we allerlei aspecten rondom het vraagstuk van de digitale transformatie van de langdurige zorg. Bovendien publiceren we deze maand verschillende kennisproducten op onze websites over dit maatschappelijk belangrijke thema.

Digitale zorg kan het welzijn en de gezondheid van burgers ondersteunen, en de werkdruk van zorgprofessionals verlichten. Zowel in de ouderenzorg als in de gehandicaptenzorg biedt digitale zorg veel mogelijkheden. Maar er zijn ook nog veel vragen en obstakels. Daarom is kennis over zinvol en verantwoord gebruik van technologie van belang en is het een kernthema van kennisorganisatie Vilans. 

TechTalks over intimiteit en domotica

Op 14 februari, Valentijnsdag, gaat het over intimiteit en domotica in onze nieuwste aflevering van TechTalks. Dit is de tweede aflevering in onze serie van talkshows over de ‘warme kant’ van digitale zorg. Bekijk de eerste aflevering

Slimme Zorgestafette (SZE)

Tijdens de SZE, georganiseerd door het ministerie van VWS, staat innovatie centraal: van preventie tot welzijn en van ondersteuning tot behandeling. Vilans organiseert samen met partners verschillende webinars over o.a. het zorgplan, de waardewaaier, Reselien-t, slimme innovaties, de innovatie-route, medische hulpmiddelen en vraaggericht innoveren

Nieuwe kennisproducten en initiatieven

Bovendien presenteren we gedurende de maand nieuwe kennisproducten in de Kennisbank Digitale Zorg, maken we nieuwe samenwerkingen en projecten bekend op het thema digitale zorg. En op de verschillende websites van Vilans gebeurt ook van alles op het thema. Zoals: de SPOT ON-week bij Waardigheid en trots of bekijk het thema Digitale zorg op Zorg voor Beter en het Kennisplein gehandicaptensector.

Deel deze pagina via: