Naar hoofdinhoud Naar footer

Elektronisch toegangsbeheer nieuw in Kennisbank Digitale Zorg

Gepubliceerd op: 26-07-2022

Elektronisch toegangsbeheer kun je inzetten wanneer een cliënt of iemand anders in huis de deur niet kan openen. Hebben zorgverleners, mantelzorgers of andere hulpverleners toestemming gekregen? Dan kunnen zij via een app, tag of pasje de woning van een cliënt binnenkomen wanneer dit nodig is. Deze technologie is de nieuwste toevoeging aan de steeds groeiende Kennisbank Digitale Zorg van kennisorganisatie Vilans.

Elektronisch toegangsbeheer is niet alleen nuttig voor geplande zorg maar ook voor noodsituaties. Buren of vrienden kunnen ook toegang krijgen. Elektronisch toegangsbeheer kun je op verschillende manieren toepassen: Met een elektromagnetisch slot om de deur te openen of te sluiten (slimme deursloten). De zorgverlener of cliënt kan dit slot via een pasje, tag of app bedienen. De bevoegdheden kunnen per zorgorganisatie en gebruiker ingesteld worden per deur, dag en periode. 

Kennisbank Digitale Zorg

De Kennisbank Digitale Zorg is een centraal punt voor het delen en ophalen van kennis over digitale zorg. De Kennisbank levert een infrastructuur voor het delen van kennis over (best) practices, ervaringen met pilots (lessons learned), de opzet van pilots, informatie over waardebepaling uit onderzoek en financieringsmogelijkheden.

Binnen de Kennisbank werken verschillende organisaties samen, waaronder Vilans, Alzheimer Nederland, ActiZ, ZN, WDTM, VitaValley, ZonMw, VWS, Hulpmiddelenwijzer.nl, Hogeschool Utrecht, HU Lectoraat Technologie voor Zorginnovaties en Meiland Training & Consult, met als doel om hun ervaringen te delen en te komen tot een eenheid in de methodiek in taal en onderzoek. 

De Kennisbank Digitale Zorg deelt onafhankelijke informatie over verschillende typen zorgtechnologie, de harde en zachte kosten en baten en bij wie deze terechtkomen. Welke toepassingen dragen bij aan het cliëntwelzijn, het werkgeluk van de medewerker en het verlichten van de werkdruk? Binnen welke context zijn deze toepassingen waardevol?

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan