Naar hoofdinhoud Naar footer

Familieavond zorgcentrum ’t Slot zorgt voor open gesprek over het toekomstige open-deuren-beleid

Gepubliceerd op: 03-04-2024

Zorgcentrum ’t Slot in Gameren is bezig met het doorvoeren van een open-deuren-beleid. Maar een deur gaat op veel manieren open. De organisatie vond het daarom belangrijk ook familie te betrekken bij deze beslissing. Daarom organiseerde de organisatie een familiebijeenkomst om het open-deuren-beleid te bespreken en wij waren erbij.

Zorgcentrum ’t Slot in Gameren is bezig met het doorvoeren van een open-deuren-beleid. Maar een deur gaat op veel manieren open. De organisatie vond het daarom belangrijk ook familie te betrekken bij deze beslissing. Daarom organiseerde de organisatie een familiebijeenkomst om het open-deuren-beleid te bespreken en wij waren erbij. Bekijk de video:

YouTube video thumbnail

Verbinding met bewoners en mantelzorgers

‘t Slot was blij met de familieavond. 'Verbinding met bewoners en mantelzorgers om hen heen is belangrijk voor ons' Het past bij de kernwaarde van ’t Slot in Gameren. Eén van de bewoners snapt dat er angst is voor een open-deuren-beleid: 'Ik begrijp de angst die mensen hebben. Want stel je voor dat er iets gebeurt. Maar het leven is risico’s nemen en op een verantwoorde manier denk ik dat technologie kan helpen om mensen meer vrijheid te geven waar het kan.'

Ik hoop dat het voor de bewoners wat fijner wordt en dat ze meer vrijheid krijgen.

Campagne ‘Een deur kan op veel manieren open’

Bijna elke zorgmedewerker kent het fenomeen gesloten afdeling. Hoewel het sluiten van deuren vaak een maatregel is om cliënten te beschermen, is het een vorm van onvrijwillige zorg onder de Wet zorg en dwang. De wet beoogt cliënten meer vrijheid en privacy te geven door het invoeren van een open-deuren-beleid.

Omdat het niet altijd makkelijk is om een open-deuren-beleid in te voeren, bieden we inspiratie met de campagne ‘Een deur kan op veel manieren open’. We laten zien hoe organisaties aan de slag gaan met het openen van deuren. Want als je goed en zorgvuldig zoekt naar alternatieven, blijkt er vaak meer mogelijk dan je denkt. Volg de Facebook en LinkedIn pagina voor inspiratie en om op de hoogte te blijven. 

Deel deze pagina via: