Annemieke Wieringa Kiyomid van der Veer

Annemieke Wieringa

Inspiratiebox - Technologie voor zorg en ondersteuning in de wijk

Technologie heeft een grote impact op ons leven en werk. Toch is de impact van technologie op het leven van veel cliënten in de wijk nog vrij klein. Terwijl het aanbod van technologische toepassingen die het leven makkelijker of aangenamer maken enorm is. In de inspiratiebox 'Technologie voor zorg en ondersteuning in de wijk' vindt u een greep uit deze technologieën en apps. Ook leest u of er financieringsmogelijkheden voor de technologieën zijn.

21-01-2019

In de inspiratiebox vindt u categorieën en technologische oplossingen die geschikt zijn voor (cliënten van) zorg en welzijn professionals in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan producten of oplossingen die cliënten prettig en zelfstandig laten wonen, helpen bij de dagstructuur of producten die helpen bij het (zelf) regelen van zorg.

Download de inspiratiebox

Financiering van technologie

De meeste technologieën in de inspiratiebox zijn gratis verkrijgbaar of kunnen door een cliënt of familielid zelf aangeschaft worden. Andere technologieën zijn kostbaarder, de drempel om die producten aan te schaffen is daardoor hoger. Adviseur Kiyomid van der Veer: ‘Veel zorgorganisaties willen wel aan de slag met technologie, maar weten niet goed hoe. Financiering blijkt hierbij een belangrijke rol te spelen. In de inspiratiebox hebben we daarom een overzicht opgenomen met technologieën die mogelijk gefinancierd kunnen worden vanuit bijvoorbeeld de Wmo, Zvw of Wlz. Ook zijn sommige producten aftrekbaar bij de Belastingdienst. Met dit overzicht hopen we meer inzicht te bieden in de mogelijkheden rondom financiering van technologie.'

Lees meer over technologie in de zorg

Meer informatie? Neem contact op met:

KiyomidSenior adviseur
Kiyomid
van der Veer
Senior adviseur k.vanderveer@vilans.nl 06 22 81 06 95
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl