Naar hoofdinhoud Naar footer

Infographic: Anders organiseren van medisch generalistische zorg in de regio

De medisch generalistische zorg (MGZ) voor mensen die 24-7 zorg nodig hebben staat onder druk. In toenemende mate horen we over ouderen met complexe zorgvragen of cliënten met GHZ-problemen waarbij de MGZ niet goed geborgd is. De infographic biedt een inventarisatie van lopende initiatieven, inzichten, mogelijke oplossingen en tips. Het rapport biedt verdieping op de infographic en beschrijft de knelpunten in de MGZ in verschillende regio’s en welke oplossingsrichtingen gekozen worden om deze knelpunten te adresseren.

Onderdeel van het programma Medisch generalistische zorg in de regio is een inventarisatie van de stand van zaken in de MGZ op regionaal niveau. Deze inventarisatie wordt op drie momenten in de looptijd van het programma uitgevoerd, in 2023, 2024 en 2025. De verschillende inventarisaties samen geven een beeld van de ontwikkelingen in de MGZ in verschillende regio’s.

Aanmelden MGZ in de regio-programma

Loop je ook tegen deze vraagstukken aan en wil je hierover met een adviseur in gesprek? Lees meer op de programmapagina van MGZ.

Publicatiedatum

04-12-2023

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Infographic

Programma's / projecten

Medisch generalistische zorg (MGZ)