Naar hoofdinhoud Naar footer

Inspiratiebox - Technologie in de langdurende zorg

Technologie heeft een grote impact op ons leven en op ons werk. Maar de impact van technologie op het leven van veel cliënten is vrij klein, omdat het gebruik ervan voor hen nog niet vanzelfsprekend is. In deze inspiratiebox vindt u een selectie van technologieën en apps die u kunt gebruiken om het leven van ouderen of mensen met een beperking makkelijker of aangenamer te maken.

Deze inspiratiebox is tot stand gekomen in samenwerking met zorgorganisaties Bartiméus, Dichterbij, Koraal, Schakelring, Solis en SWON. In het project 'Inclusieve samenleving met inzet van technologie' onderzochten we hoe de inclusie van hun cliënten vergroot kon worden, met inzet van technologie. Daaruit zijn de thema’s en technologische oplossingen van deze inspiratiebox voortgekomen.

Maak uw eigen box

U kunt alle kaarten printen of een gepersonaliseerde set maken door 1 categorie te printen of de losse pagina’s. Verzamel zo de producten die voor u relevant zijn en creëer zo uw eigen overzicht met technologieën die passen bij uw cliënten en organisatie. Of deel uw eigen verzameling om medewerkers te laten weten welke technologieën u al heeft binnen de organisatie.

Publicatiedatum

01-01-2018

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Werkboek

Taal

Nederlands

Auteur

Sanne van der Weegen, Lotte Cornelisse, Ruby van der Sande, Doortje Boshuizen, Inge Redeker, Sandra Suijkerbuijk, Josien van Dijkhuizen

Programma's / projecten

Zinvol Uitproberen van technologie