Naar hoofdinhoud Naar footer

Lespakket: Aan de slag met (technologische) hulpmiddelen

Nederland verandert en de zorg verandert mee. Het aantal ouderen neemt toe en deze ouderen worden ouder. Het aantal professionals in zorg en welzijn neemt af. Daarnaast neemt het aantal mantelzorgers af. Maar hoe kunnen we in de toekomst dan toch goede zorg realiseren? Wat kunnen we doen om burgers zo lang als mogelijk zelfredzaam te laten zijn en het moment van échte zorg door professionals zo lang als mogelijk vooruitschuiven?

YouTube video thumbnail

Hulpmiddelen in de zorg kunnen hierbij ondersteuning bieden. Hulpmiddelen met en zonder stekker/wifi/bluetooth verbinding. Er is ontzettend veel mogelijk. Maar hoe ga je je weg vinden in ‘hulpmiddelenland'? Hoe weet je wat er is? Hoe kun je vanuit de vraag van iemand op zoek gaan naar een passend hulpmiddel? Hoe kunnen www.hulpmiddelenwijzer.nl en www.zorgvannu.nl je hierbij helpen?

Lespakket Aan de slag met (technologische) hulpmiddelen

Voor Vilans en Deltion College was bovenstaande de aanleiding om het lespakket ‘Aan de slag met (technologische) hulpmiddelen’ te ontwikkelen. Een lespakket die jij als docent op verschillende manieren in kunt zetten om met jouw studenten met dit thema aan de slag te gaan.

Hieronder vind je de documenten. Neem de handleiding door. Er zijn twee mogelijkheden om de les aan te bieden:

  • Als geheel (inclusief filmpjes)
  • Als 'doe het zelf' - les (de complete PowerPoint, zonder filmpjes) 

Publicatiedatum

12-06-2023

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Lesmateriaal