Naar hoofdinhoud Naar footer

Serious game intern regelen om goed samen te werken in netwerken

Samenwerkingsverbanden tussen zorgorganisaties en netwerken worden steeds meer de regel. Echter, samenwerking is niet vanzelfsprekend. Daar komen complexe dynamieken bij kijken. Niet alleen in het netwerk zelf, maar juist ook wat je intern te regelen hebt. In deze serious game ervaren deelnemers deze complexe dynamieken en experimenteren ze hoe hiermee om te gaan. De game wordt fysiek op een locatie gespeeld.

In de serious game ‘Wat moet je intern regelen om goed samen te werken in netwerken’ slaan fictieve zorgorganisaties de handen ineen om een antwoord te bieden op de arbeidsmarktproblematiek die zij op zich af zien komen. Binnen deze serious game gaat het om de dynamiek tussen gemaakte afspraken in het netwerk en je eigen organisatie die daarop moet reageren. De leerervaring is gericht op de interne organisatie; wat ‘werkt’ in de afstemming tussen de eigen organisatie en het netwerk. Deelnemers worden verdeeld tussen verschillende fictieve zorgorganisaties, waarbij iedere deelnemer een eigen rol heeft. Binnen hun fictieve zorgorganisatie ervaren spelers de gevolgen van de gemaakte afspraken in het netwerk. Vanuit de reflectie op de geleerde lessen in de serious game wordt de vertaalslag gemaakt naar de eigen organisatie: wat gaat goed en wat zouden we anders aan willen pakken? Deze serious game is ontwikkeld naar aanleiding van de publicatie ‘Zo regel je in je eigen organisatie dat je goed samenwerkt in netwerken’. Zie voor meer informatie over (het spelen van) deze serious game de flyer onderaan deze pagina.

Ook meespelen?

Wil je de game spelen binnen je organisatie? Je kunt deze game zelf faciliteren! Download daarvoor de volledige serious game en de bijbehorende PowerPoint onderaan deze pagina. Je kunt ook Vilans benaderen om de game te faciliteren. Contacteer daarvoor Dominic Vestering via D.Vestering@vilans.nl.

Publicatiedatum

06-06-2023

Downloads