Jeanny Engels
Expert

Jeanny
Engels

Expert

'Goede zorg draait om de wensen en verhalen van mensen'

Ik hoorde eens een oud Indiaans spreekwoord: “Je kunt mij pas begrijpen als je een week in mijn mocassins hebt gelopen.” Dat spreekt me erg aan. Ik heb slechts een vermoeden hoe het is om te leven met een chronische ziekte of beperking. Alleen de mensen met een chronische ziekte of beperking zelf kunnen mij vertellen hoe het er echt aan toe gaat en voor welke uitdagingen zij staan.

Lijf en leven

De gezondheidszorg staat voor een enorme uitdaging. Mensen willen zorg en ondersteuning voor zowel hun lijf als hun leven. Zorgverleners en managers willen zorg en ondersteuning persoonsgericht en toekomstbestendig inrichten. Ik wil samen met mensen met een chronische aandoening of beperking en hun naasten, zorgverleners en managers op zoek gaan naar hoe we dit met elkaar kunnen realiseren. 

Passende oplossing

Ik vind de zorg boeiend omdat het steeds anders is. Mensen zijn zo verschillend. Hun wensen, behoeften en mogelijkheden ook. Als wijkverpleegkundige en verpleegkundig specialist zocht ik al naar de oplossing die het beste bij iemand past. En dat wil ik nu nog steeds.

Wapenfeiten Jeanny Engels

  • Methodiek ‘Zelfmanagement en beperkte gezondheidsvaardigheden’ voor eerstelijns zorgverleners’ 
  • Zelfmanagementkompas; inzicht in zelfmanagementondersteuning door eerstelijns zorgverleners 
  • Stappenplan Zelfmanagementondersteuning voor multidisciplinaire teams
  • Whitepaper ‘Hoe maak je een succes van persoonsgerichte zorg?’

Publicaties

In team Persoonsgerichte zorg met Jeanny