Jeroen Havers
Senior adviseur

Jeroen
Havers

Senior adviseur

'Chronisch ziek zijn vraagt om chronisch optimisme'

Als gezondheidswetenschapper heb ik me altijd hardgemaakt voor een gezondheidszorg die echt meerwaarde biedt. Het voeren van de eigen regie van mensen en het bieden van persoonsgerichte zorg geeft in mijn ogen die waarde aan zorg. Het thema staat volop in de aandacht. Is het iets wat we zijn kwijtgeraakt? Of is het een nieuwe ontwikkeling? Dat maakt mij eerlijk gezegd niet uit. Er is nu behoefte aan. Bij zowel mensen met een chronische ziekte als bij zorgverleners.

Regie in eigen handen 

Mijn motto is dat mensen zelf de regie hebben over hun leven en de zorg voor hun chronische aandoening, voor zover ze dat willen en kunnen. Zorgverleners hebben daarbij de belangrijke taak om mensen te helpen voor zichzelf te zorgen. Ik heb de wens om vanuit Vilans op deze manier bij te dragen aan een toekomstbestendige gezondheidszorg.

Wapenfeiten van Jeroen Havers

  • Sinds 2002 diverse advies- en projectleidersrollen vervuld ter verbetering van gezondheidszorg
  • Sinds 2008 gewerkt aan diverse projecten op het gebied van persoonsgerichte zorg zoals Landelijk Actieprogramma Zelfmanagement, Zorgmodule zelfmanagement 1.0, Actieprogramma Op Eigen Benen Vooruit!, het boek Ruimte voor Regie, Kennissynthese Zelfmanagement en Europese projecten over patient empowerment (EMPATHiE en PiSCE)

In team Dementie met Jeroen