Naar hoofdinhoud Naar footer

Innovatie-impuls 2

Mensen met een beperking en hun naasten ervaren meer eigen regie, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven, doordat organisaties zorgtechnologie als vanzelfsprekend inzetten. Samen met Academy Het Dorp inspireren en ondersteunen wij via de Innovatie-impuls 2 organisaties in de gehandicaptenzorg om zelf met technologie aan de slag te gaan. 

Wat gaan we doen?

We ondersteunen organisaties bij het duurzaam implementeren en opschalen van zorgtechnologie. Dit doen we via de ontwikkelde Innovatie-Route: hierin stellen we onderbouwde kennis, praktische toepassingen en inzichten beschikbaar. 

Mogelijke vragen waar organisaties tegenaan lopen tijdens het doorlopen van de Innovatie-Route kunnen ze online stellen. Verder organiseren we ‘Innovatie-Route on tour’-bijeenkomsten om zorgorganisaties te inspireren, informeren en met elkaar te verbinden bij de duurzame implementatie en opschaling van zorgtechnologie. Als een organisatie meer maatwerkondersteuning nodig heeft voor de implementatie en opschaling, dan bespreken onze adviseurs graag de mogelijkheden. Ook doen we onderzoek naar de effecten en opbrengsten van de inzet van technologie. 

Samen met zorgorganisaties, mensen met een beperking, hun naasten en andere betrokkenen delen we actief kennis en wisselen we ervaringen uit. De kennis die we op deze manier actief ophalen, maken we via de Innovatie-Route toegankelijk voor de gehandicaptenzorg. Met de gezamenlijke inspanning willen we bereiken dat zorgtechnologie een waardevol en vast onderdeel wordt in de zorg en ondersteuning. 

Dit doen we, zodat de inzet van technologie vanzelfsprekend wordt om mensen met een beperking prettiger en beter te ondersteunen. Zodat zij meer eigen regie, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven ervaren. 

Zo kunnen zorgorganisaties meedoen 

  • Tijdsinvestering voor organisatie: afhankelijk van de ambities, schaalgrootte en keuze voor een specifieke technologie.
  • Looptijd: Het programma loopt vanaf januari 2023 tot en met 2026.
  • Subsidieverstrekker: ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). IIG-2 is onderdeel van de Toekomstagenda ‘Zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking’.
  • In samenwerking met: Academy Het Dorp 
  • Direct aan de slag of meer informatie: Ga naar de Innovatie-Route. Voor vragen kun je contact met ons opnemen via: innovatieimpuls@vilans.nl
  • Bekijk ook: de website van het Kennisplein Gehandicaptensector voor meer informatie over de Innovatie-impuls 2.

Producten bij dit project

Er zijn geen producten bij dit project.

Deel deze pagina via: