Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisinfrastructuur Langdurige Zorg

Gepubliceerd op: 08-09-2023

Praktijk en wetenschap in de langdurige zorg dichter bij elkaar brengen. Daar werkt Vilans aan mee. Om cliënten met een langdurige zorgvraag goede zorg te geven moeten (in)formele zorgverleners beschikken over de juiste kennis. Vilans wil de kennis die er al is nog beter inzichtelijk, vindbaar en toepasbaar maken voor zorgverleners. En zorgverleners nog meer betrekken bij het ontwikkelen en delen van (nieuwe) kennis. Zo werken we aan een cultuur waarin verbinding tussen onderzoek, onderwijs, beleid en praktijk heel logisch is.

YouTube video thumbnail

Hier maken we ons hard voor

We richten ons op de volgende drie kernactiviteiten:

  1. Kennisvragen verzamelen: We brengen in kaart over welke onderwerpen in de langdurige zorg meer kennis beschikbaar zou moeten zijn en prioriteren deze vragen zodat ze in onderzoeksagenda’s kunnen worden verwerkt. 
  2. Informatie op maat: We onderzoeken hoe informatie op maat kan worden aangeboden en ontwikkelen daarvoor de bijbehorende hulpmiddelen, onder ander op basis van data. 
  3. Kennis delen: We organiseren onder de noemer ‘Zoek het uit’ allerlei activiteiten om praktijk en wetenschap met elkaar in verbinding te brengen en kennis over te brengen. De verslagen van de congressen en webinars uit vorig jaren vind je hier.

Meer weten?

Heb je een vraag over of idee voor (het verbeteren van) de kennisinfrastructuur langdurige zorg? Laat het ons weten! 

Tips bij dit project

Er zijn geen tips bij dit project

Agenda

Er zijn geen agenda-items gevonden

Deel deze pagina via: