Naar hoofdinhoud Naar footer

Jennie Mast

Expert werken in programma’s ouderenzorg - Innoveren en (proces)verbeteren

Waardigheid en trots zijn de kernbegrippen van het programma waar ik al jarenlang in werk. Waardigheid voor de ouderen, in de verpleeghuizen maar ook in de beweging naar langer thuis. Een respectvolle benadering niet alleen voor de bewoner, maar ook voor diens familie en naasten is daarbij voor mij essentieel privé en in mijn werk.

Trots ben ik ook op de medewerkers in de zorg die elke dag maar weer met liefde en professionaliteit hun werk doen. Werk wat veel vraagt en waar veel druk op komt te staan de komende tijd. In onze programma’s ondersteunen we organisaties en medewerkers om met elkaar klaar te zijn voor de komende tijd.

Kennis met praktijk verbinden 

Als klein meisje wist ik al dat ik verpleegkundige - toen nog ‘zuster’ - wilde worden. Nog steeds voel ik me met hart en ziel aan de zorg verbonden. Mijn dag is goed als ik leer van mensen die daar vanuit hun eigen passie mee bezig zijn. Het verbinden van kennis met praktijk en andersom (vanuit de praktijk leren) is mijn belangrijkste drijfveer.

Zuinig op zorg 

Op oudejaarsdag kreeg ik toevallig privé met de thuiszorg te maken. Nog diezelfde dag werd er van alles voor ons geregeld. Dat raakt me. De zorg in Nederland staat op een hoog niveau. Dat moeten we waarderen en daar moeten we zuinig op zijn. Voor mij betekent het dat ik voortdurend afvraag: hoe kan ik professionals versterken in het zo goed mogelijk uitvoeren van hun werk?

Wapenfeiten

  • Meegedacht over en meegewerkt aan het opzetten van diverse verbeterprogramma’s waar we nog steeds op verder bouwen vanuit Vilans in samenwerking met het veld en stakeholders. 
  • Projecten voor verbetering van kwaliteit in de verpleging en verzorging.