Naar hoofdinhoud Naar footer

Landelijke Kennisbank Digitale Zorg geopend

De Landelijke Kennisbank Digitale Zorg is een centraal punt voor het delen en ophalen van kennis over digitale zorg. De kennisbank levert een infrastructuur voor kennis over best practices, lopende projecten en waardebepaling uit onderzoek en financieringsmogelijkheden.

banner-leefstijlmonitoring

De kennisbank digitale zorg deelt informatie over typen zorgtechnologie, de harde en zachte kosten en baten en bij wie deze terecht komen. Welke toepassingen dragen bij aan het cliëntwelzijn, het werkgeluk van de medewerker en kunnen de werkdruk verlichten? Binnen welke context zijn deze toepassingen waardevol? Dankzij de Landelijke Kennisbank Digitale Zorg als platform voor kennis- en informatie-uitwisseling worden er meer innovaties gerealiseerd die bijdragen aan waardevolle zorg in de alledaagse zorgpraktijk.

Eenheid in methodiek

Projectleider Henk Herman Nap van Vilans vertelt over de databank: ‘De langdurige zorg maakt nog onvoldoende gebruik van digitale mogelijkheden. Daarom is kennis over zinvol en verantwoord gebruik van technologie van belang. Want dat kan de toepassing van technologie versnellen. Samen met partners ontwikkelt en verspreidt Vilans kennis over de inzet van digitale zorg, ook met als doel om te komen tot een eenheid in de methodiek in taal en onderzoek.’

Zelf onderzoek voordragen

De Kennisbank bevat momenteel informatie over:

Nieuw onderzoek over zorgtechnologie kunt u als gebruiker ook zelf voordragen voor opname in de Kennisbank Digitale zorg. Lees hier hoe u zelf onderzoek kunt aanleveren.

banner-medicijndispenser

Deel deze pagina via:

Contactpersoon