Naar hoofdinhoud Naar footer

Opbrengsten van eHealthtoepassingen

Om de zorg te verbeteren en efficiënter te maken, kunnen eHealthtoepassingen in de thuissituatie een welkome oplossing zijn. Toch ervaren organisaties vaak drempels bij de inzet en opschaling ervan. Dat komt onder meer omdat niet altijd duidelijk is bij wie de kosten en opbrengsten liggen. Daarnaast heeft u een goed en onderbouwd plan nodig voor de besluitvorming binnen uw organisatie en om de structurele inzet van technologie te kunnen financieren. Een maatschappelijke businesscase (mBC) kan hierbij een hulpmiddel zijn.

Opstellen mBC

In deze publicatie, zie Downloads, delen wij inzichten en aanbevelingen bij het opstellen van een mBC voor eHealthtoepassingen in de thuissituatie. Deze kunnen waardevol zijn als uw organisatie voor de keuze staat om eHealth in te zetten of advies daarover uit te brengen. Dit kan bijvoorbeeld in de hoedanigheid van beleidsmedewerker, projectleider of innovatiemanager zijn, werkzaam voor een zorgorganisatie, gemeente, zorgverzekeraar of zorgkantoor. We zullen niet op alles een antwoord hebben, maar hopen u met deze publicatie wel een stapje verder te kunnen helpen.

Drie casussen:

In deze publicatie bieden we inzicht in het nut, de beperkingen en randvoorwaarden van een mBC. We maken daarbij gebruik van voorbeelden uit drie casussen waar wij de toepassing van een mBC hebben verkend. Namelijk: 

Publicatiedatum

01-01-2020

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Richtlijn

Taal

Nederlands

Auteur

Johan van der Leeuw