Marleen Versteeg
Senior adviseur

Marleen
Versteeg

Senior adviseur

'Raadpleeg eerst de cliënt en dan pas een protocol'

Goede kennis is geen eindresultaat. Het is het gevolg van een proces van kritisch denken en van luisteren. Kritisch denken verduidelijkt doelen, onderzoekt aannames, evalueert het bewijs, volbrengt acties en beoordeelt de conclusies. Het boeiende vind ik dat dit proces nooit stopt.

Aandacht voor detail

Protocollen schrijven vergt discipline en aandacht voor detail. Het gaat over details als dopjes (groen of rood?), slangetjes (lang of kort, dun of dik?), handen wassen (wanneer?). Dat klinkt weinig opzienbarend. Maar als ik bedenk dat deze protocollen bijdragen aan deskundige en veilige zorgverlening, ben ik gemotiveerd daaraan een bijdrage te leveren!

Trots

Veel organisaties gebruiken de KICK-protocollen. Nieuwe gebruikers worden vaak lid op aanbeveling van anderen. Ik voel me trots als een klant zegt: "Wanneer jullie ernaar gekeken hebben vertrouwen we erop dat het goed is".

Wapenfeiten van Marleen Versteeg

  • Maakt KICK-protocollen en achtergrondinformatie over voorbehouden en risicovolle handelingen.
  • Schrijft over verbetermethodieken voor het Kennisplein Zorg voor Beter.
  • Werkte als verpleegkundige, leidinggevende en onderzoeker in de ouderenzorg en het ziekenhuis.
  • Begeleidt indieners van interventies voor de ouderenzorg bij het indienen van hun interventie voor de erkenningscommissie. Zodat de commissie de interventie kan beoordelen op uitvoerbaarheid, onderbouwing en mogelijke effectiviteit. 

In team KICK-protocollen met Marleen