Vilans
Podcasts

Luister hier naar onze audioprogramma‚Äôs over actuele thema's uit de langdurende zorg. Klik op de linkjes om te luisteren. Of luister de podcasts op uw telefoon via SoundCloud of Spotify. Deze nieuwe pagina wordt flink aangevuld, dus stay tuned! ūüéô

Begeleiding à la carte

De zorg toekomstbestendig en beter passend maken bij de veranderende zorgvraag van mensen met een beperking. Dat is het doel van het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte. Samen met kenniscentrum Klik voor de verstandelijk gehandicaptenzorg deelt Vilans in een podcastserie de nieuwste ontwikkelingen, kennisinzichten en ervaringen.

Aflevering 4: Vanboeijen

In deze vierde en laatste aflevering van de podcast van Klik en Vilans is orthopedagoog Lot te Swart te gast bij Van Boeijen, om te praten over de gesprekstool voor persoonsgerichte zorg die is ontwikkeld bij de zorgorganisatie. Lot praat hierover met projectleiders Katinka en Leanne, tevens coach medezeggenschap en hr-adviseur en Martijn, coach van het project vanuit Vilans. Hun tool helpt om zonder oordeel te luisteren naar ervaringen in de zorg, die betrokkenen bijvoorbeeld in een dagboekje bijhouden. Hiervoor bellen zij ook met Miranda, de moeder van Marijn, die een dagboekfragment over de zorg voor haar zoon deelt.

 

Aflevering 3: Ervaringsleren

De derde aflevering is een gesprek met medewerkers van Vilans en LFB over ervaringsleren. Ervaringsleren is een andere manier van leren, niet met theorie, maar door te voelen: Hoe is het om te leven met een beperking? Hoe is het als iemand anders dingen voor je bepaalt? Daarover vertellen medewerkers van Vilans en LFB in de derde aflevering van de Klik-podcast over het project Begeleiding à la carte.

 

Aflevering 2: Op bezoek bij Bartiméus

In aflevering twee is orthopedagoog Lot de Swart te gast bij Bartim√©us, een zorgorganisatie voor mensen die slechtziend of blind zijn. Zij deden met hun training ‘Let us keep it safe’ mee aan het project Begeleiding √† la carte.

 

Aflevering 1: Op bezoek bij Stichting BONT

In deze eerste aflevering is orthopedagoog en Klik-columnist Lot de Swart te gast bij Stichting BONT,
die activiteiten, werken en logeren mogelijk maakt voor jongeren met een verstandelijke beperking.

 

Vilans Ontmoet | Podcast digitale transformatie

Voor veel organisaties is het nog steeds een uitdaging om de stap naar ‘digital first’ goed te zetten. In deze reeks vertellen experts uit de langdurende zorg over digitale transformatie en innovatie in de zorg. Digitale transformatie gaat een grote impact hebben op de hele maatschappij, dus √≥√≥k op de zorg. Op deze pagina vindt u een reeks podcasts over dit onderwerp.

Aflevering 6: Kees Donkervoort

In deze aflevering aan het woord: KPN Health-directeur Kees Donkervoort.

 

Aflevering 5: Henk Herman Nap

In deze aflevering aan het woord: Henk Herman Nap, expert eHealth bij Vilans.

 

Aflevering 4: Petra Verhoef

In deze aflevering aan het woord: Petra Verhoef, themacoördinator voor technologie van zorg en gezondheid bij het Rathenau Instituut.

 

Aflevering 3: Maarten van Rixtel

In de derde aflevering spreekt Isha Govaarts met Maarten van Rixtel, bestuurder bij zorgorganisatie Sensire, over digitale transformatie.

 

Aflevering 2: Thijs van Houwelingen

In deze tweede aflevering spreekt Isha Govaarts met Thijs van Houwelingen, postdoctoraal onderzoeker digitale transformatie.

 

Aflevering 1: Johan Vesseur

In deze eerste aflevering spreekt Isha Govaarts met Johan Vesseur, senior-adviseur bij Vilans. Wanneer is eHealth succesvol? 

 

WE‚̧INNOVATORS

Innovators in de zorg kunnen wel wat liefde gebruiken. Van elkaar en van de sector. In de serie 'We love Innovators' onderzoeken zorgvernieuwers, op persoonlijke titel, hoe de zorg toekomstbestendig kan worden gemaakt.

WE‚̧INNOVATORS | Blauwtjes in de zorg

Zolang je leert van je mislukkingen, is falen niet erg. Zonder mislukking geen innovatie! Aanjager innovatie Gerwin Vis, praat met Guido Cornelis en Bas Ruyssenaars van het Instituut voor Briljante Mislukkingen over de gelopen blauwtjes in de zorg en hun visie op falen.

 

WE‚̧INNOVATORS | Grenzeloos verliefd

Wat kunnen we leren van het innovatieproces in andere sectoren? Adviseur persoonsgerichte zorg, Stephan Hermsen, in gesprek met Evelyn Visschedijk van Garage2020, een netwerk van werkplaatsen om vraagstukken binnen de jeugdhulp vanuit een andere invalshoek te bekijken.

 

WE‚̧INNOVATORS | Verhalen uit het hart

Verhalen van echte mensen die iedere dag bezig zijn met techinnovatie in hun zorgorganisatie. Wat gaat er goed, en waar liggen nog kansen? In deze podcast praat adviseur persoonsgerichte zorg Stephan Hermsen met een aantal zorginnovators aan tafel én in het publiek.

 

WE‚̧INNOVATORS | Van scharrel tot kwarrel

Een pilot hier, een proefballon daar; innovatie komt vaak niet van de grond. Hoe zorg je voor een duurzame relatie met innovatie? In deze podcast praat innovatie-expert Frans van Zoest met een aantal zorgvernieuwers.