Vilans
Podcasts

Luister hier naar onze audioprogramma‚Äôs over actuele thema's uit de langdurende zorg. Klik op de linkjes om te luisteren. Of luister de podcasts op uw telefoon via SoundCloud of Spotify. Deze nieuwe pagina wordt flink aangevuld, dus stay tuned! ūüéô

Vilans Ontmoet | Podcast digitale transformatie

Voor veel organisaties is het nog steeds een uitdaging om de stap naar ‘digital first’ goed te zetten. In deze reeks vertellen experts uit de langdurende zorg over digitale transformatie en innovatie in de zorg. Digitale transformatie gaat een grote impact hebben op de hele maatschappij, dus √≥√≥k op de zorg. Op deze pagina vindt u een reeks podcasts over dit onderwerp.

Aflevering 6: Kees Donkervoort

In deze aflevering aan het woord: KPN Health-directeur Kees Donkervoort.

 

Aflevering 5: Henk Herman Nap

In deze aflevering aan het woord: Henk Herman Nap, expert eHealth bij Vilans.

 

Aflevering 4: Petra Verhoef

In deze aflevering aan het woord: Petra Verhoef, themacoördinator voor technologie van zorg en gezondheid bij het Rathenau Instituut.

 

Aflevering 3: Maarten van Rixtel

In de derde aflevering spreekt Isha Govaarts met Maarten van Rixtel, bestuurder bij zorgorganisatie Sensire, over digitale transformatie.

 

Aflevering 2: Thijs van Houwelingen

In deze tweede aflevering spreekt Isha Govaarts met Thijs van Houwelingen, postdoctoraal onderzoeker digitale transformatie.

 

Aflevering 1: Johan Vesseur

In deze eerste aflevering spreekt Isha Govaarts met Johan Vesseur, senior-adviseur bij Vilans. Wanneer is eHealth succesvol? 

 

WE‚̧INNOVATORS

Innovators in de zorg kunnen wel wat liefde gebruiken. Van elkaar en van de sector. In de serie 'We love Innovators' onderzoeken zorgvernieuwers, op persoonlijke titel, hoe de zorg toekomstbestendig kan worden gemaakt.

WE‚̧INNOVATORS | Blauwtjes in de zorg

Zolang je leert van je mislukkingen, is falen niet erg. Zonder mislukking geen innovatie! Aanjager innovatie Gerwin Vis, praat met Guido Cornelis en Bas Ruyssenaars van het Instituut voor Briljante Mislukkingen over de gelopen blauwtjes in de zorg en hun visie op falen.

 

WE‚̧INNOVATORS | Grenzeloos verliefd

Wat kunnen we leren van het innovatieproces in andere sectoren? Adviseur persoonsgerichte zorg, Stephan Hermsen, in gesprek met Evelyn Visschedijk van Garage2020, een netwerk van werkplaatsen om vraagstukken binnen de jeugdhulp vanuit een andere invalshoek te bekijken.

 

WE‚̧INNOVATORS | Verhalen uit het hart

Verhalen van echte mensen die iedere dag bezig zijn met techinnovatie in hun zorgorganisatie. Wat gaat er goed, en waar liggen nog kansen? In deze podcast praat adviseur persoonsgerichte zorg Stephan Hermsen met een aantal zorginnovators aan tafel én in het publiek.

 

WE‚̧INNOVATORS | Van scharrel tot kwarrel

Een pilot hier, een proefballon daar; innovatie komt vaak niet van de grond. Hoe zorg je voor een duurzame relatie met innovatie? In deze podcast praat innovatie-expert Frans van Zoest met een aantal zorgvernieuwers.