Persoonsgerichte zorg

Persoonsgerichte zorg is zorg waarbij de persoon centraal staat en niet de beperking of ziekte. Dit is essentieel voor passende zorg en ondersteuning.

Wat is Persoonsgerichte zorg?

Persoonsgerichte zorg is zorg waarbij de persoon centraal staat en niet de beperking of ziekte. Hoe staat hij in het leven en wat vindt hij belangrijk? Zorg gericht op de persoon draagt bij aan tevreden cliënten, familieleden en zorgverleners. Het biedt ruimte voor zorg en ondersteuning op maat, die aansluit bij de persoonlijke behoeften en wensen van cliënten. De kwaliteit van zorg neemt hierdoor toe.  

Iedere cliënt gaat op zijn eigen manier met ziektes en beperkingen om. Een standaardbehandeling bestaat niet, persoonsgerichte zorg is het motto. Het legt de regie bij de cliënt en maakt het mogelijk passende ondersteuning te leveren. Ook helpt persoonsgerichte zorg mensen met een chronische ziekte beter omgaan met hun aandoening. Anders gezegd kunnen ze hun ziekte beter inpassen in het dagelijks leven.

Jeanny Engels Ruth Pel Annemarie Koopman Cynthia Hofman Martijn Simons Béatrice Dijcks Chantal Zuizewind Janneke Haan Jeroen Havers Lotte Bergen Tara Koenders

Onze adviseurs binnen Persoonsgerichte zorg