Marcel Klein

Marcel Klein

Webinar: wie een bepaalde zorghandeling wanneer mag doen

Volgens de Wkkgz, de zorgverzekeringswet en de Wet BIG moeten zorgorganisaties beleid hebben waarin duidelijk wordt wie een bepaalde handeling wanneer mag doen. In praktijk levert dit nog wel eens problemen op: het beleid is niet duidelijk, of de zorgprofessional weet het beleid niet goed te vinden of toe te passen. In het Vilans-webinar ‘Kan ik u helpen?’ schetsten we de huidige problematiek rond het uitvoeren van handelingen in de praktijk.

07-06-2021

Samen met Monique Schut, adviseur Verpleegkundige Zorg bij InteraktContour, en Suzanne Derksen, coördinator Kwaliteit en Innovatie bij Opella, bespraken we hoe organisaties helder beleid kunnen schrijven, en hoe dit vindbaar én bruikbaar is voor hun zorgprofessionals. Ze nemen ons mee in hun zoektocht, vragen, uitdagingen en oplossingen.

Mag ik u helpen?

Het Vilans-webinar ‘Kan ik u helpen?’ is een vervolg op het webinar ‘Mag ik u helpen?’, dat eerder verscheen. In dit webinar schetsten we de huidige problematiek rond het uitvoeren van handelingen en toebedelen van deskundigheidsniveaus in de praktijk. Want wie bepaalt eigenlijk dat een zorgprofessional een bepaalde handeling mag doen? En waarom levert dit in praktijk nog wel eens problemen op?

Bekijk ook dit webinar terug

Meer informatie? Neem contact op met:

LiaAdviseur
Lia
Davelaar
Adviseur l.davelaar@vilans.nl 06 15 14 90 44
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl