Naar hoofdinhoud Naar footer

8 tips voor werken met Positieve Gezondheid

Als u werkt met Positieve Gezondheid stelt u een betekenisvol leven centraal. 8 praktische tips helpen u, zoals hoe u de wensen van mensen met dementie hoort door meerdere invalshoeken te gebruiken.

Institute for Positive Health

Bij Positieve Gezondheid ligt het accent niet op de aandoening of beperking, maar op de mens met al zijn lichamelijke, sociale en spirituele behoeften. Samen met het Institute for Positive Health begeleiden wij organisaties in de ouderenzorg die hun zorg en ondersteuning willen inrichten vanuit het concept Positieve Gezondheid.

Accent op de mens

Het gedachtegoed is uitgewerkt in 6 dimensies. De wensen en behoeften van cliënten op deze dimensies zijn het uitgangspunt voor de doelen die de zorgdriehoek van medewerker, cliënt en naasten samenstelt. 

Praktische tips

De 8 tips voor het werken met Positieve Gezondheid (2018) komen voort uit de ervaringen die tijdens diverse inspiratiebijeenkomsten zijn uitgewisseld door deelnemers aan het transformatieprogramma Positieve Gezondheid. Het zijn praktische tips van ervaringsdeskundigen die ook u kunnen helpen bij het werken met Positieve Gezondheid.

Publicatiedatum

01-01-2018

Downloads

Deel deze pagina via:

Auteur(s)

Soort

Werkboek

Taal

Nederlands

Auteur

Femke de Wit en Naomi Driessen

In samenwerking met:
Institute for Positive Health

Programma's / projecten

Positieve Gezondheid