Digitale transformatie

De ontwikkeling van technologische mogelijkheden in de langdurende zorg gaat razendsnel. Waar deze digitale transformatie in de zorg ons mee naartoe neemt, weet niemand precies. Maar we weten wél dat de impact groot is. En dat we er met onze eigen innovatieve kennisproducten ook aan bijdragen.

Onze diensten binnen Digitale transformatie

Onze adviseurs voor Digitale transformatie

Johan Vesseur
Johan
Vesseur

Senior adviseur Senior adviseur

j.vesseur@vilans.nl

Bekijk profiel

Dirk Lukkien
Dirk
Lukkien

Senior onderzoeker Senior onderzoeker

d.lukkien@vilans.nl

Bekijk profiel

0 - 0

Wat is Digitale transformatie?

De impact van digitale transformatie op de zorg

Zorgorganisaties moeten zich tegenwoordig in korte tijd aanpassen aan een volledig digitale dienstverlening of digitale ontwrichting in hun markt. Deze veranderingen stellen nieuwe eisen aan hoe er gewerkt wordt én aan wat mensen moeten weten en kunnen. En dus ook aan hoe je zorgmedewerkers opleidt en nieuwe vaardigheden bijbrengt. Vooral in de zorg is dit een grote omslag. Want de zorg is een systeem is dat traditioneel gezien niet digitaal is. Technologie sluit vaak niet aan op de routines en is geen integraal onderdeel van de manier van werken.

De zorgsector staat dus voor twee grote uitdagingen:

  1. Kwalitatief goede zorg blijven bieden
  2. Digitaliseren

Dit is een spannend proces. Want hoe zorg je er voor dat je eHealth écht goed toepast in jouw organisatie? Is het mogelijk om digitale transformatie onderdeel te laten zijn van de dagelijkse zorg? Hoe zorg je ervoor dat je de menselijke maat en warmte niet uit het oog verliest? En wie gaat er eigenlijk voor die digitale transformatie zorgen?

Allemaal vragen waar wij als Vilans bij kunnen helpen. Want het kost tijd om de hele organisatie mee te krijgen in het proces van digitalisering en het toepassen van nieuwe technologieën. 

En daarom kan Vilans zorgorganisaties helpen met kennis, over welke technologische mogelijkheden er zijn. En met verandertrajecten om een hele organisatie slimmer zorg te laten leveren. En daarmee laat zien en ervaren wat het oplevert. Met uiteindelijk als doel de langdurige zorg duurzaam verbeteren!