Naar hoofdinhoud

Digivaardig in de zorg

Het gebruik en de implementatie van digitale middelen in de zorg kan slimmer. Digitale vaardigheden van zorgprofessionals verschillen onderling enorm. Toch zien we vaak een one size fits all-aanpak van zorgaanbieders, met als gevolg dat applicaties en zorgtechnologie niet optimaal gebruikt worden.

Samen met partners Digivaardig in de Zorg en Practoraat Tech@doptie maakt Vilans zich hard voor het op maat faciliteren van zorgprofessionals.

Praktische kennis op dit thema:

Archetypes Digivaardigheden

Vilans ontwikkelde samen met een aantal partners verschillende archetypes, ook wel digitypes. Organisaties die bezig zijn met implementatie van digitale middelen kunnen deze persona’s gebruiken om hun aanpak beter aan te doen sluiten op de wensen en gedragingen van hun medewerkers. Dit zijn ze:

  1. De analoge idealist
  2. De aarzelende technologiegebruiker
  3. De digivaardige professional
  4. De digitale enthousiasteling

Alles over de digitypes vind je hier: https://www.vilans.nl/kennis/onderzoek-naar-digitale-vaardigheden-in-de-zorg

Zelfscan ‘Welk Digitype ben jij?’

Vilans en coalitie Digivaardig in de zorg ontwikkelden samen de zelfscan 'Welk digitype ben jij?' Aan de hand van veertig stellingen krijgen zorgprofessionals zicht op hun digitale vaardigheden en weten zij met welk digitype zij de meeste overeenkomsten hebben. Met deze informatie hebben teamleiders, managers en zorgmedewerkers zelf meer inzicht in de verschillende digitypes in hun team of organisatie. Benieuwd uit welke digitypes jouw team bestaat?

Lees en kijk verder op dit thema:

Downloads

Deel deze pagina via:

Onze contactpersonen bij dit project