Naar hoofdinhoud Naar footer

Bart van Mierlo

Senior adviseur - Innoveren en (proces)verbeteren

Ik houd me bezig met de vraag hoe zorg beter kan. Of anders. Beter door bijvoorbeeld onnodige registraties te schrappen. Anders door slim samen te werken, bijvoorbeeld met het onderwijs en bedrijfsleven. Of door preventie van zorg, bijvoorbeeld door het slim inzetten van technologie.

Eigenlijk sta ik open voor allerlei innovaties, zolang de cliënt en/of de professional daar maar beter van wordt. Overigens verzin ik goede ideeën zelden zelf. Liever breng ik verschillende invalshoeken bij elkaar, zodat nieuwe inzichten kunnen ontstaan. Dat proces faciliteer ik maar al te graag.

Gebruiker in de lead

Een ontwikkeling in de zorg waar ik blij van word, is dat de gebruiker steeds meer in de lead komt. Niet alleen op papier, maar vooral in de praktijk. Eigenlijk vind ik het ook niet meer dan normaal dat iemand zelf keuzes kan maken, al dan niet samen met zijn of haar netwerk. Zelfs in (ogenschijnlijk) uitzichtloze situaties. Daar wil ik me hard voor maken.

Dat vergt wat mij betreft een kanteling in denken. Standaard aangeboden programma’s voldoen lang niet altijd meer. Hoewel standaardisering ons veel heeft gebracht (zorg is niet alleen meer voor de happy few), is het nu tijd voor maatwerk op basis van wat de gebruiker wil.

Neem contact met me op als je je aangesproken voelt.

Wapenfeiten

  • Ik heb goede ideeën begeleid van proof of concept tot rendabele diensten.
  • Ik heb ook ideeën begeleid die niet uit de verf zijn gekomen. Wel heb ik daar van geleerd.
  • In de rol van projectleider heb ik me altijd hard gemaakt voor de verbinding tussen praktijk en beleid. Wat het thema ook was.
  • Ik heb nog nooit een ‘nee’ verkocht aan iemand met een goed idee.