Naar hoofdinhoud Naar footer

We Love Innovators

Innovatie wordt vaak genoemd als dé manier om de grote uitdagingen van de langdurige zorg op te lossen. Dat blijkt helaas nog niet zo eenvoudig. Want ‘innovatie’ is in veel organisaties nog vaak ‘iets leuks voor erbij’, in plaats van dat het als bedrijfsonderdeel structureel is verankerd in de organisatie.

Innovatoren hebben het niet gemakkelijk. Om hun worsteling inzichtelijk te maken, verzamelt, verrijkt en verspreidt Vilans in het project We Love Innovators kennis over structureel innoveren. Ook verbinden we innovators in een netwerk van zorgvernieuwers.

Obstakels bij structurele innovatie

Eerder deed Vilans al verkennend onderzoek naar obstakels bij structurele innovatie. Het onderzoek legde 13 obstakels bloot. Geen zorgaanbieder overwint alle obstakels, maar ook geen zorgaanbieder loopt tegen alle obstakels aan. Waar de ene zorgaanbieder tegen een obstakel aanloopt, is er bijna altijd een andere zorgaanbieder die dat betreffende obstakel overwint. Dat biedt kansen om van elkaar te leren. We Love Innovators faciliteert hierin.

Zorgvernieuwersontbijt

Iedere tweede donderdag van de maand komt een wisselende groep zorginnovators bij elkaar om op laagdrempelige wijze actuele vraagstukken te bespreken. Vilans verzamelt relevante inzichten en verspreidt deze via zijn kanalen. Bent u ook werkzaam als innovator bij een zorgaanbieder in de ouderenzorg? Neem dan contact op via zorgvernieuwers@vilans.nl om ook deel te nemen aan dit netwerk.

Tips bij dit project

Er zijn geen tips bij dit project

Agenda

Er zijn geen agenda-items gevonden

Deel deze pagina via: