Naar hoofdinhoud Naar footer

Makkelijker vinden wat u zoekt met het nieuwe Mijn Vilans Protocollen

Met het nieuwe Mijn Vilans Protocollen (MVP) zult u werkinstructies veel sneller vinden. Dit komt omdat er veel minder verschillende documenten zijn wat scheelt in het aantal zoekresultaten. Daarnaast staan de werkinstructies en achtergrondinformatie niet meer door elkaar en hebben we de titels scanvriendelijker gemaakt. In haar blog licht Vilans-adviseur Lia Davelaar de voordelen van het vernieuwde portaal verder toe.

Met MVP hebben we een flinke verbeterslag gemaakt. Denk hierbij aan de korte werkinstructies. Hier stonden bijvoorbeeld geen aandachtspunten en complicaties in. Terwijl dit wel nodig is om een zorghandeling uit te voeren. Zo zijn aandachtspunten samenvattingen van achtergrondinformatie. Zonder die informatie, wordt het uitvoeren van een zorghandeling te veel een kunstje. Het is belangrijk om te begrijpen wat je aan het doen bent, om het goed te doen. Tegelijkertijd was de korte instructie nog te lang qua stappen. In de korte werkinstructie moest informatie vervangen worden door relevantere informatie, waarna we de werkinstructie verder konden inkorten. 

Over Mijn Vilans Protocollen

Mijn Vilans Protocollen is een nieuwe online omgeving waarmee u vanaf ieder device direct toegang heeft tot de juiste werkinstructies op het juiste moment. Of het nou gaat om een telefoon, tablet of pc. Sinds 1 januari 2021 rollen we de nieuwe omgeving stapsgewijs uit naar al onze klanten. Meer weten?

Op alfabetische volgorde 

Wanneer u naar een werkinstructie zoekt, zult u merken dat het een stuk gebruiksvriendelijker is geworden. Voorheen hadden we hoofdstukken en subhoofdstukken. Daardoor moest u doorklikken. Nu is dat als het ware ‘één laag’ geworden. De titels staan op alfabetische volgorde. Bovendien dekken ze de lading beter, waardoor u veel sneller zult zien welke informatie ze bevatten. Belangrijk, want zorgprofessionals hebben vaak te maken met co-morbiditeit bij patiënten of cliënten. Dan moet je dus snel meerdere protocollen kunnen vinden. De protocollen zijn bovendien gebruikersvriendelijker geschreven. Op B1-niveau, zodat professionals van alle niveaus ze goed kunnen volgen. In de toekomst willen we hier nog beeldmateriaal aan toevoegen. Een beeld geeft immers veel overzicht. 

Sneller naar kwalitatieve kennis

Op de homepage vindt u nu de knop ‘Meer kennis’.  Stel: U zoekt aanvullende informatie over diabetes. Met ‘meer kennis’ heeft u dan bijvoorbeeld snel toegang tot de Vilans Hulpmiddelenwijzer waar u onafhankelijke informatie over hulpmiddelen bij diabetes vindt. Zo hoeft u niet te zoeken in zoekmachines naar aanvullende en onafhankelijke informatie, maar heeft u direct snel toegang.  

De juiste dosering van kennis is een kunst

Samen met gebruikers hebben we dus gekeken hoe u straks makkelijk kunt vinden wat u zoekt, zonder dat u te veel informatie krijgt. Ik voelde me daarbij soms net opruimgoeroe Marie Kondo. We hebben alle informatie uit alle laatjes gehaald en weer opgeruimd in een nieuwe ladenindeling. Er zat ongelofelijk veel denkwerk achter om dit goed te doen. De juiste dosering van kennis is echt nog een hele kunst gebleken. Maar we zijn erin geslaagd.

Deel deze pagina via:

Contactpersoon